12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneTweede Pinksterdag landelijke kastelendag

Tweede Pinksterdag landelijke kastelendag

De “Dag van het kasteel” mag inmiddels een traditie worden genoemd op Tweede Pinksterdag. Dit jaar is namelijk alweer de twaalfde editie van dit mooie, landelijke evenement.

Op het terrein van Walhalla en het Dinghuis zijn dit jaar weer diverse ondernemers aanwezig om hun producten aan te prijzen. Dus voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Maar ook muziek mag niet ontbreken. De Limburgse folkformatie The Bottle treedt en saxofonist Jos Theunissen zal de stille momenten tussendoor opluisteren. Ook voor de kinderen is er volop vermaak.

Boererbij
Op de avond vóór de Dag van het Kasteel, Eerste Pinksterdag dus, opent Boererbij om 17.00 uur voor één avond zijn deuren op het terrein van het Dinghuis. Het initiatief daarvoor komt mede van ZLTO. De geserveerde gerechten zullen toegelicht worden door de lokale ondernemers die de ingrediënten ervoor produceerden. De nadruk ligt tijdens het avondvullende programma op streekproducten.

Brasada

Ook aanwezig is de Deurnese stichting Brasada, die zich inzet voor patiënten met HIV en aids via de polikliniek Pasada in Tanzania. Brasada steunt de realisatie van een apotheek en eerste hulppost in een van de armste wijken van de hoofdstad Dar es Salaam, Ten behoeve van dat project gaan zij poffertjes verkopen.

Foto: redactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen