15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneNon-stop 30 uur sporten voor Giro di Kika; inzamelactie in Deurne levert...

Non-stop 30 uur sporten voor Giro di Kika; inzamelactie in Deurne levert 5.382 euro op

De inzamelactie in Deurne waarbij non-stop 30 uur achter elkaar werd gefietst en 24 uur aaneengesloten verschillende workouts werden gedaan voor Giro di KiKa, heeft 5.382 euro opgeleverd.

De medewerkers bij FIT Partners aan de Doctor Huub van Doorneweg hielden begin deze maand een inzamelactie in aanloop naar een groot fietsevenement in juni, in en rondom de Dolemieten. Hierbij wordt in vijf dagen tijd zoveel mogelijk geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Hele nacht door
“FIT Partners wilde familie en vrienden die deze uitdaging aangaan met een mooi bedrag op pad sturen en dat is gelukt. De hele nacht door waren er mensen die in teams van drie personen het stokje doorgaven bij het fietsen en ook voor de workouts hadden we goede aanloop van deelnemers”, vertelt Lindy Bennenbroek van FIT Partners. Bij het evenement werd op zaterdagochtend om 08.00 uur gestart met fietsen. Vervolgens startten er elk uur drie personen die telkens het estafettestokje doorgaven tot de dag erop om 14.00 uur. De work-out marathon startte op zaterdag om 12.00 uur en ging door tot dag erna om 12.00 uur.

Bijzondere ervaring
“Er kwamen zelfs mensen na het stappen een kijkje nemen en ook was er iemand die niet kon slapen en daarom maar even langskwam. Echt een heel bijzondere ervaring voor een mooi doel”, zegt Bennenbroek. Ook het team dat in de Giro di Kika gaat meedoen, was op meerdere momenten aanwezig bij de actie in Deurne. “Het team was er zaterdag al bij en kwam ook nog op zondagochtend weer op de fiets vanuit Someren hierheen om er op zondag al vroeg bij te zijn. Omdat Max Verstappen toen tegelijkertijd een race reed, hadden we een groot scherm neergezet waar die wedstrijd op te zien was.”

De opbrengst van de actie komt onder meer uit de deelnamekosten van 15 euro per fietsronde of work-out en ook de toeschouwers deden een duit in het zakje, want de inkomsten van de verkoop van de drankjes en versnaperingen kwamen ook volledig ten goede aan de Giro Di KiKa.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen