17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneNoodgedwongen keuze leidt tot succesformule met derde Streeckhuys-winkel: ‘Ik moest weg van...

Noodgedwongen keuze leidt tot succesformule met derde Streeckhuys-winkel: ‘Ik moest weg van wat ik altijd wilde’

Wat begon in 2015 met één filiaal aan het Haageind 24 in Deurne heeft Bart Witteveen inmiddels weten uit te breiden naar drie winkels in de regio met streekproducten. Sinds afgelopen weekend is ’t Streeckhuys van Witteveen naast de winkels in Deurne en Brouwhuis nu ook te vinden aan de Nieuwstraat 47 in Gemert.

Vorige week vrijdag werd de nieuwe derde winkel geopend waar onder meer vlees, brood, zuivel, kaas, groenten en fruit uit de streek verkrijgbaar zijn. “Wat een enthousiaste reacties hebben wij mogen ontvangen, super leuk”, zegt Bart Witteveen.

Buiten met de koeien
Hoewel de winkels van de Deurnese ondernemer zeer succesvol zijn, was het niet zijn eerste keus wat betreft zijn carrière. “Het is altijd van het begin af duidelijk geweest: ik wil boer worden. Dat was altijd mooi, altijd buiten met de koeien en met de tractor op het land. Hier ben ik opgegroeid en hier blijf ik gewoon heel mijn leven”, zegt Witteveen.

Ernstig allergisch
Toch liep het voor hem ineens heel anders toen bleek dat Bart ernstig allergisch was voor runderen. Niettemin probeert Witteveen van alles om toch op het boerenbedrijf aan de slag te kunnen: “Ik geef er niks om al leef ik tien jaar korter, ik wil dit doen. Dit is mijn passie, dit is mijn werk en dit blijf ik doen.” Uiteindelijk spat de droom van het boerenleven voor Witteveen uit elkaar. “Het ging zo hard achteruit, mijn longfunctie en alles, dat de doctoren zeiden: jij moet echt ophouden. Jij moet iets anders gaan doen. Je moet gaan verhuizen want dit gaat niet goed”, vertelt Bart.

‘Ja en wa nou?’
Het was duidelijk dat er iets moest veranderen. “Ik moest weg. Weg van hier, van wat ik altijd wilde.” De grote vraag voor Witteveen was, wat hij dan moest gaan doen nu bleek dat wat hij altijd wilde echt niet mogelijk was. “We komen thuis en zitten met z’n allen op de bank: ‘Ja en wa nou?’ Ja we moeten iets anders gaan doen maar wat dan?”

Boerderijwinkels
Nadenkend over zijn toekomst, komt Witteveen uit op de verschillende producten die boerenbedrijven in de regio leveren. “De ene boerderij verkoopt appels, de andere die heeft asperges en dan ergens anders een boerderij die voornamelijk vlees verkoopt. Ik denk hé, misschien is het wel mooi om al die boerderijwinkels bij elkaar te zetten in een winkel in of nabij het centrum. Zo hoeft de consument dus niet al die boeren langs te rijden en de hele dag rond te rijden”, legt Witteveen uit.

Tekst gaat verder onder de video

Gouden greep
Dat idee blijkt een gouden greep; in 2015 opent hij de eerste winkel van ’t Streeckhuys in Deurne en in 2021 volgt een tweede filiaal in winkelcentrum Brouwhorst in Helmond-Brouwhuis. Twee jaar later is er nu het derde filiaal in Gemert. Witteveen heeft naast de winkels met streekproducten ook het restaurant Op Hete Kolen in de Stationsstraat in Deurne.

Foto’s: ’t Streeckhuys Gemert

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen