23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneToneelvereniging Voetlicht uit Milheeze brengt Over de Flos; ‘Geen zoetsappig sprookje’

Toneelvereniging Voetlicht uit Milheeze brengt Over de Flos; ‘Geen zoetsappig sprookje’

De leden van toneelvereniging Voetlicht uit Milheeze brengen op 15, 16 en 19 april de voorstelling Over de Flos (in het Sprookjesbos) op het toneel. Volgens de spelers een hilarisch gebeuren waarbij het sprookje van Sneeuwwitje een belangrijke rol speelt.

De toneelvereniging geeft de bezoekers alvast een waarschuwing vooraf: “Deze versie van Sneeuwwitje lijkt in niets op het eens zo zoetsappige sprookje dat je kent uit je kindertijd!”

Rustoord
De komedie die is geschreven door Rob van Vliet en gaat over onder meer Karien Klaassens. Zij is al jaren de directrice van een rustoord voor mensen met psychische problemen. Burn-out, drugsverslaving, relatieproblemen; voor elk probleem is er een juiste therapie te vinden.

Sneeuwwitje
Dramatherapeute Lenthe heeft haar eigen ideeën om de mensen in de kliniek te helpen. Ze besluit de cliënten een toneelstuk te laten spelen voor familie en vrienden. Haar keus is gevallen op het sprookje van Sneeuwwitje. Niet alleen de cliënten staan op het podium maar ook de hulpverleners zijn vriendelijk verzocht om een rolletje mee te spelen, iets dat zij met frisse tegenzin doen.

Rijp voor opname
Dan blijkt al snel dat het nog niet meevalt om de voorstelling goed op de planken te krijgen. Kent iedereen zijn tekst? Zijn de kostuums op tijd aanwezig? Heeft Sneeuwwitje niet te veel drugs gebruikt? Weten de dwergen nog welk mutsje ze op moeten? Wil de prins Sneeuwwitje wel kussen? Kan de boze stiefmoeder het allemaal nog wel aan of is zij zelf bijna rijp voor opname? Alles bij elkaar; het perfecte recept voor een avond goed lachen.

De voorstellingen worden geregisseerd door Miranda Hoskens en vinden op 15, 16 en 19 april plaats in gemeenschapshuis De Schans aan het Pastoor Simonisplein 2 in Milheeze en beginnen alle avonden om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.voetlichtmilheeze.nl of zijn te reserveren via 06-55726258.

Foto: toneelvereniging Voetlicht

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen