19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneNoodweer verwacht in regio Deurne; Fuse StreetRock Bakel en Bospop Weert afgelast

Noodweer verwacht in regio Deurne; Fuse StreetRock Bakel en Bospop Weert afgelast

Het KNMI voorspelt voor onder meer de regio Deurne vanaf zondagmiddag noodweer met onweer, hagel en zware windstoten. Vanaf 14.00 uur geldt er code oranje. Door het verwachte noodweer zijn meerdere evenementen in de regio uit voorzorg afgelast.

Bij de buien is er kans op hagel, vooral in het oosten en zuidoosten mogelijk met hagelstenen van 2 tot 4 centimeter groot. Waar de zwaarste buien precies zullen vallen, is volgens het KNMI nog onzeker. De eerste neerslag wordt in Deurne rond 16.30 uur verwacht.

StreetRock
Eén van de afgelaste evenementen is Fuse StreetRock in Bakel. De organisatie heeft zondagmiddag laten weten dat de tweede dag van het muziekfestival niet doorgaat: “Na overleg met de bevoegde instanties moeten wij helaas mededelen dat StreetRock vandaag niet doorgaat. Dus kom ook niet naar het terrein. Veiligheid boven alles!”

Ook de organisatie van Bospop in Weert liet eerder al weten dat de tweede dag van het evenement niet doorgaat vanwege het naderende noodweer. Verder is Muziek in het Dorp in Laarbeek afgelast vanwege de weersverwachting. Het is voor de tweede keer dat het evenement dat wordt gehouden in verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente, niet door kan gaan.

Zware windstoten
Tijdens de buien van zondagmiddag kunnen volgens het KNMI in de regio Deurne windstoten voorkomen van 75 tot 100 km/u: “Er kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van grote hagelstenen, blikseminslag en als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, hierdoor kan plaatselijk wateroverlast ontstaan.”

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen