6.9 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneNouwen en De Rooij met PSV Vrouwen naar bekerfinale

Nouwen en De Rooij met PSV Vrouwen naar bekerfinale

De Deurnese verdedigster Aniek Nouwen en trainer Rick de Rooij hebben met de PSV Vrouwen de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op De Herdgang in Eindhoven werd Ajax zondagmiddag in de halve finale met 1-0 verslagen.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase verschillende kansen. Toch viel niet veel later het doelpunt aan de andere kant. In de 10de minuut schatte Ajax-keepster Lize Kop een voorzet PSV-aanvalster Romée Leuchter verkeerd in, waardoor de bal in het doel belandde.

Van de lijn
Na de 1-0 kwam PSV beter in de wedstrijd, maar tot veel grote kansen leidde dit niet. Net als in de eerste helft, speelde Ajax de eerste tien minuten na rust sterk. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. In de slotfase haalde Nouwen een kopbal van Ajax-verdedigster Stefanie van der Gragt van de lijn. Vervolgens kreeg aanvalster Joëlle Smits namens PSV nog een grote kans om de score uit te breiden, maar Kop kon van dichtbij knap redden.

De PSV Vrouwen nemen het in de finale van de TOTO KNVB Beker op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt op 5 juni gespeeld in Almere.