18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneNouwen uit voorzorg toegevoegd aan WK-selectie Leeuwinnen vanwege blessure Van Es

Nouwen uit voorzorg toegevoegd aan WK-selectie Leeuwinnen vanwege blessure Van Es

Aniek Nouwen reist uit voorzorg dinsdag met de Oranje Leeuwinnen af naar Frankrijk. Bondscoach Sarina Wiegman heeft de Deurnese voetbalster opgeroepen, omdat Kika van Es met een handblessure kampt.

Van Es haakt geblesseerd af in uitzwaaiwedstrijd
In de uitzwaaiwedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen afgelopen zaterdag in Eindhoven moest Van Es al na tien minuten het veld verlaten. Van Es heeft tegen Australië een breuk in haar middenhandsbeentje opgelopen, waaraan ze maandag geopereerd wordt. Het is nog onduidelijk hoe snel zij weer inzetbaar is. Daarom heeft Wiegman Nouwen, die op de stand-by lijst staat, uit voorzorg opgeroepen. Dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen dinsdag met een 24-koppige selectie naar Frankrijk vertrekken.

Groep van 23 speelsters
Uiteindelijk mag de WK-groep van Nederland maar uit 23 speelsters bestaan. Wiegman mag volgens de FIFA-reglementen in het geval van een (ernstige) blessure tot vierentwintig uur voor aanvang van de eerste groepswedstrijd een wijziging aanbrengen in die 23-koppige selectie. De eerste WK-Wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. Komende week moet duidelijk worden of Van Es op tijd hersteld is of dat Nouwen definitief de plek van Van Es in de selectie inneemt.

Foto: KNVB Media

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen