18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneTropische temperaturen in Deurne

Tropische temperaturen in Deurne

Officieel begint de zomer pas op 21 juni maar meteorologisch is de zomer gisteren op zaterdag 1 juni al ingegaan. En dat was in de gemeente Deurne vandaag te merken aan de temperaturen waarbij sommige thermometers in de regio temperaturen tot 32 graden aangaven.

Op de wegen richting de stranden in Nederland stonden kilometerslange files en ook bij verschillende recreatieplassen in de buurt van Deurne was het druk. Het buitenzwembad van de Wiemel trok ook veel bezoekers terwijl het op de terrassen in het centrum van Deurne door de erg hoge temperaturen juist redelijk rustig was. Veel mensen zochten verkoeling in de schaduw of koelde af door het nuttigen van een ijsje.

Tropisch

Ook landelijk is de eerste tropische dag van 2019 een feit. Rond 16.00 uur vanmiddag gaf de thermometer in De Bilt de 30 graden aan volgens weerbureau Weerplaza. In Brabant werd in Gilze-Rijen rond 12.30 uur al de 30 graden bereikt.

Record

Rond 14.30 uur werd het ook officieel de heetste 2 juni ooit toen in De Bilt een temperatuur van 29,6 graden werd gemeten, waarmee het oude record uit 1947 gebroken is. Toen werd het 29,5 graden. De temperatuur is trouwens niet uitzonderlijk hoog voor begin juni. In het jaar 1996 werd het op 7 juni 34,8 graden in Volkel.

Foto’s: DMG – Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen