22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneNS en gemeente Deurne gaan samen voor een schoon, heel en veilig...

NS en gemeente Deurne gaan samen voor een schoon, heel en veilig station Deurne

De Spoorzone in Deurne ondergaat een metamorfose. Rondom het NS-station verschijnen nieuwe woningen, worden straten en pleinen opgeknapt en gaan ontwikkelaars aan de slag met nieuwbouwprojecten. Nu de vernieuwingen steeds meer vorm beginnen te krijgen, is het van belang dat het gebied ook schoon, heel en veilig blijft. De gemeente Deurne en NS Stations hebben dan ook nieuwe afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van de stationsomgeving.

De nieuwe afspraken zijn vastgelegd in een beheersovereenkomst, die op woensdag 11 januari is ondertekend door burgemeester Hilko Mak namens de gemeente Deurne en Martijn Noldus, regiomanager bij NS Stations

In de omgeving van NS station Deurne zijn verschillende partijen actief, zoals de NS, ProRail en de gemeente. Samen hebben zij de verantwoordelijkheid om het gebied schoon, heel en veilig te houden. Dat kan niet zonder goede afspraken. Deze afspraken zijn bezegeld in de beheersovereenkomst. Het gaat bijvoorbeeld om afspraken over het schoon houden van de perrons, het leegmaken van afvalbakken, het vegen van straten en pleinen en het afvoeren van fietswrakken bij de fietsenrekken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen