21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneAfsluiting en omleiding door wegwerkzaamheden Liesselseweg

Afsluiting en omleiding door wegwerkzaamheden Liesselseweg

Verkeer van en naar Liessel moet de komende weken rekening houden met een wegafsluiting en omleidingen. In de periode tussen 3 juni en 19 juli vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de Liesselseweg en worden slimme verkeerslichten geplaatst.

Aanpak spoorwegovergang Liesselseweg

Bij de Liesselseweg staan verkeerslichten uit de jaren 80. Toen reden er nog veel minder auto’s. De verkeerslichten worden vervangen. Er komt een modern en slim regelsysteem dat veel beter reageert op het aanbod van verkeer. Ook wordt het systeem beter afgesteld op de spoorwegovergang. Dit moet zorgen voor een veiligere situatie en een betere doorstroming van het verkeer.

De verkeerslichten worden vervangen bij het kruispunt Liesselseweg-Toon Kortoomslaan-Amstel-Tramstraat en bij de kruising Liesselseweg-Fabriekstraat-Hub van Doorneweg. Het systeem van de verkeerslichten communiceert ook met de lichten en slagbomen van de spoorwegovergang. Dit zorgt er ook voor dat auto’s op tijd van de spoorwegovergang af zijn zodra een trein moet passeren.

Asfalteren
Tegelijkertijd met de vervanging van de verkeerslichten, worden de twee kruispunten aan weerszijden van het spoor opnieuw geasfalteerd. Dit wordt bewust gecombineerd uitgevoerd, zodat er maar één keer overlast is voor het verkeer.

Planning en wegafsluiting
De werkzaamheden starten in de eerste week van juni, aan de kant van de Amstel-Toon Kortoomslaan-Tramstraat (noordzijde van het spoor). Daarna komt het kruispunt aan de zuidzijde van het spoor aan de beurt. De werkzaamheden duren tot half juli en zijn daarmee vlak voor de bouwvak klaar. Tijdens de werkzaamheden zijn de kruispunten en de spoorwegovergang afgesloten voor het verkeer. De omleidingen worden aangegeven met gele borden.

(Bron gemeente Deurne)

Foto redactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen