5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneOmwonenden niet blij met bouwplannen voor huizen en fabriekshal Vlierdensweg

Omwonenden niet blij met bouwplannen voor huizen en fabriekshal Vlierdensweg

De bouwplannen voor 35 woningen op een terrein aan de Vlierdenseweg in Deurne zijn aanleiding voor veel verzet bij omwonenden. Vooral de plannen voor uitbreiding van wandbekledingsbedrijf Vescom op datzelfde stuk grond vallen niet goed bij de buurtbewoners.

Verschillende mensen hebben volgens het ED bezwaren geuit naar projectontwikkelaar Bots die de woningen wil gaan bouwen en tenminste één van de omwonenden heeft al een zienswijze ingediend bij de gemeente Deurne.

Opslaghal
In het plan wordt uitgegaan van 27 rijtjeswoningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen en de bouw van een opslaghal van maximaal 900 vierkante meter voor naastgelegen bedrijf Vescom. De bezwaarmaker geeft aan dat 35 woningen op het terrein helemaal niet is toegestaan. Dit zou volgens de bestaande regels niet op die plek kunnen omdat het gaat om meer dan het aantal daar toegestane woningen binnen de bestemming ‘Woongebied’. De uitbreiding van Vescom zou niet toegestaan zijn binnen de bestemming ‘Bedrijf – Wandbekledingsproductenbedrijf.

‘Hét bezwaar’
Vooral die uitbreiding met de bouw van een grote hal is voor de bezwaarmaker een doorn in het oog: “Uitbreiding door Vescom veroorzaakt voor ons hét bezwaar tegen dit plan. Zou dit plan enkel gemaakt worden om woningen mogelijk te maken, dan zouden wij daarmee kunnen leven. Dat hier ooit woningen zouden komen, lag in de lijn der verwachting en is voor ons geen enkel probleem.”

Geluidsoverlast
Daarnaast maken de buurtbewoners zich zorgen over een nieuwe weg die zou worden aangelegd en die de Eikelstraat verbindt met de Vlierdenseweg. Deze straat zou twee en halve meter komen te liggen vanaf de zijgevel van het woonhuis van de bezwaarmaker die hiermee bang is voor toename in onder meer geluidsoverlast: “Het grote aantal verkeersbewegingen op deze weg zal een ernstige aantasting van het woongenot en privacy gaan vormen, daarbij wordt gesproken over de plaatsing van een geluid-afschermingswand van twee en een halve meter hoog die de omgevingsbeleving en het uitzicht over eerder genoemde lengte geheel gaat verpesten.”

Vrachtverkeer
De zorgen van de bewoner om de nieuwe weg worden nog eens versterkt doordat in het plan ook wordt gesproken over het aanleggen van een aansluiting van het bedrijfsterrein van Vescom op die nieuwe weg. De bewoner vreest voor het vrachtverkeer en personeel dat gebruik gaat maken terwijl het bedrijf volgens de bezwaarmaker al tientallen jaren lang een bestaande ontsluiting heeft aan de St. Jozefstraat.

Door de uitbreiding van Vescom met de bouw van een hal ter grootte van ongeveer 900 vierkante meter wordt het er volgens de buurtbewoner ook niet mooier op: “De afstand van deze hal tot perceelgrenzen van bewoners aan de Beukenstraat en Eikelstraat is erg gering: 10 meter. In een nieuw te bouwen woonwijk wordt uitbreiding van industriële bedrijvigheid door de gemeente Deurne gestimuleerd. En dit in een tijd dat de overheid, Deurne dus niet, wonen en industrie tracht te scheiden.”

Foto: Bots

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen