5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneHoreca hoopt met petitie op onmiddellijke versoepeling coronamaatregelen

Horeca hoopt met petitie op onmiddellijke versoepeling coronamaatregelen

De coronamaatregelen moeten met directe ingang versoepeld worden, vinden Koninklijke Horeca Nederland en de horecaondernemers. Met een petitie die inmiddels ruim 23.000 keer is ondertekend willen ze het kabinet oproepen om de regels ook voor de horeca- en cultuursector aan te passen.

In de gemeente Deurne steunen ook lokale horecaondernemers de actie en vragen ze hun gasten om de petitie te tekenen zoals Sandra van Cauwenberghe van Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen. “Dat wij als enige ondernemers nog steeds dicht moeten blijven is onrechtvaardig en onnodig. De horeca kan best verantwoord open, desnoods in stappen. We roepen het kabinet daarom alsnog op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren”, vertelt Van Cauwenberghe.

Koninklijke Horeca Nederland vindt ook dat de horeca verantwoord open kan: “De RIVM-cijfers bewijzen telkens dat het aantal besmettingen dat tot de horeca te herleiden is, zeer gering is. Daarnaast blijkt Omikron een stuk minder gevaarlijk en is de boostercampagne goed op gang gekomen. Dus er is versoepelingsruimte, ook voor de horeca en cultuur.”

Je kunt de petitie tekenen via: https://petities.nl/petitions/versoepel-onmiddellijk-de-coronamaatregelen-in-de-horeca

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen