23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneOnderwijsgroep Oost-Brabant heeft zaken goed op orde volgens inspectiedienst

Onderwijsgroep Oost-Brabant heeft zaken goed op orde volgens inspectiedienst

Het vierjaarlijkse onderzoek van de onderwijsinspectie binnen het bestuur van Onderwijsgroep Oost-Brabant heeft uitgewezen dat de organisatie waartoe ook het Willibrord Gymnasium in Deurne behoort, voldoet aan de gestelde eisen en een goede kwaliteitszorg biedt die direct positieve invloed heeft op de onderwijskwaliteit.

Het onderzoek richtte zich op de periode na de fusie van 1 januari 2022 toen Onderwijsstichting De Peel en Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant samengingen. Er werd door de inspectiedienst onderzocht of de sturing door het bestuur op de kwaliteit van het onderwijs op de scholen in orde is, of er sprake is van deugdelijk financieel beheer en hoe dit bijdraagt aan de kernfuncties van het onderwijs.

Trots
Bestuurder Arn Bressers van Onderwijsgroep Oost-Brabant is trots op de positieve uitkomst en de inzet en samenwerking van alle collega’s binnen de verschillende scholen: “Wat dit resultaat éxtra bijzonder maakt, is de manier waarop de leidende principes, zoals ‘we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen’, daadwerkelijk voelbaar zijn binnen de organisatie.”

Bressers benadrukt dat er in een hele korte tijd een heldere visie is ontwikkeld die ook werkelijk wordt gedragen op de scholen en bij het stafbureau. Dat is volgens de bestuurder ook terug te lezen in de bevindingen van de inspectie. “Dit is vooral te danken aan de sterke samenwerking en de professionele cultuur binnen de organisatie. We doen het samen goed!’”

Voor de onderwijsorganisatie is de erkenning van hun sterk ontwikkelde kwaliteitscultuur één van de hoogtepunten uit het onderzoek. Volgens Arn Bressers is dit succes mede het resultaat van de gezamenlijke bovenschoolse inspanningen van het kwaliteitsteam. “Hier zie je maar weer dat we echt van en met elkaar leren. Door samen te werken aan een goede kwaliteitscultuur, krijg je goed onderwijs. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor en daar doen we het uiteindelijk voor.”

De fusie heeft volgens de bestuurder ondertussen zijn vruchten afgeworpen. “De samenwerking tussen het bestuur en de scholen, de scholen onderling en binnen de scholen heeft geleid tot een cultuur waarin leren, werken en leven hand in hand gaan. We gunnen elkaar alles en dat wordt tot in de klas gedragen. De inspectie bevestigt dat we op de goede weg zijn, met een duidelijk plan en hoge ambities. Samen blijven we bouwen aan het beste onderwijs voor leerlingen in Oost-Brabant”, besluit Bressers.

Foto: Wikipedia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen