24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneTien medailles voor Deurnese synchroonzwemster Lineke Theeuwes bij EK en NK

Tien medailles voor Deurnese synchroonzwemster Lineke Theeuwes bij EK en NK

Synchroonzwemster Lineke Theeuwes uit Deurne heeft de afgelopen twee weken bij de Europese en de Nederlandse kampioenschappen voor masters mooie prestaties neergezet. Bij het EK in Belgrado won ze in totaal vier medailles en bij het NK in Heerenveen zes medailles.

Met haar team werd ze zowel Europees als Nederlands kampioen. Lineke zwom bij de nationale en internationale wedstrijden in de leeftijdscategorie 40+ technische en vrije kuren, in solo, duet en team. In totaal nam ze deel aan zes kuren.

Bij de Europese Kampioenschappen voor masters in Belgrado behaalde Lineke goud met de technische kur team, brons met de vrije kur team en twee keer zilver met de duetten technische en vrije kur. Daarnaast werd ze in een sterk internationaal deelnemersveld zesde met haar beide solo’s. Drie dagen later won ze bij de Nederlandse kampioenschappen voor masters in Heerenveen zilver met de vrije kur team. Haar andere vijf kuren in Nederland bleken zelfs goud waard.

De afgelopen jaren heeft Theeuwes al vaker met succes deelgenomen aan wedstrijden in zowel binnen- als buitenland, maar ze was nog nooit zo succesvol als nu. De Deurnese Lineke zwemt sinds 2008 bij de masters van PSV Synchroteam Eindhoven. Dit zijn zwemsters van 20 jaar en ouder, die naast hun baan en gezin actief blijven sporten. Muziekdocente Lineke Theeuwes zegt met het synchroonzwemmen haar baan en sport goed te kunnen combineren en hoopt dat ze dit nog lang kan blijven doen.

Foto: Lineke Theeuwes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen