8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneOnderzoek van provincie naar verkeersveiligheid Langstraat (N270) te optimistisch

Onderzoek van provincie naar verkeersveiligheid Langstraat (N270) te optimistisch

Tijdens de rechtszaak woensdag bij de Raad van State lieten een aantal bewoners van de Langstraat (N270) in Deurne weten dat zij vinden dat het onderzoek van de provincie Noord-Brabant naar de verkeersveiligheid niet representatief is omdat er alleen onderzoeken zijn uitgevoerd buiten de oogsttijd of de periode wanneer er mest wordt uitgereden. Nu is er volgens de bewoners alleen onderzoek gedaan in de tijd dat er weinig landbouwverkeer op de weg is en dat geeft een vertekend beeld.

De omwonenden die de zaak hebben aangespannen, willen dat de Raad van State de provincie gaat dwingen om beter en uitgebreider onderzoek te doen naar vrachtwagen- en landbouwverkeer op de nieuwe en verbrede parallelwegen. De Raad van State in Den Haag doet binnen een paar weken uitspraak over de zaak. Dan zal blijken of gemeente en provincie terug naar de tekentafel moeten zoals advocaat van de omwonenden, Niels Crooijmans het liefst zou zien.

Het plan van de gemeente en de provincie vinden de bewoners van de Langstraat veel te optimistisch wat betreft de hoeveelheid verkeer die er straks in werkelijkheid over de parallelwegen gaat rijden. Daarnaast vinden ze onder meer dat die ventwegen voor landbouwverkeer en de fietspaden die langs de hoofrijbanen komen te liggen, veel te smal zijn waardoor deze weer nieuwe gevaarlijke situaties opleveren.

Maar volgens de gemeente Deurne en de provincie is er nou eenmaal geen ruimte voor bredere parallelwegen en het zou slechts gaan om een paar korte stukken waar de breedte iets minder is dan misschien ideaal zou zijn. Een ingeschakelde verkeersexpert gaf ook aan dat de breedte aanvaardbaar is. Toch zien de bewoners van de Langstraat dat anders en maken ze zich zorgen over de plekken waar deze ventwegen versmald worden. Zij menen dat de enige reden voor die versmallingen is dat de gemeente en provincie op die stukken bomen willen sparen die langs de weg staan. Als het aan de omwonenden ligt, moeten die dan maar wijken in ruil voor meer verkeersveiligheid.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen