8.9 C
zaterdag 4 mei 2024
Home- DeurneOngeïnspireerd SV Deurne verliest in Nuth van RKSV Minor (3-1)

Ongeïnspireerd SV Deurne verliest in Nuth van RKSV Minor (3-1)

Op een hooggelegen Sportpark De Kollenberg in Nuth met een fraai uitzicht over het Limburgse heuvelland was het zondagmiddag koud, guur en in de tweede helft ook nog eens nat. Klaarblijkelijk had dit zijn negatieve invloed op het team van coach Frank Teeuwen met als eindresultaat 3-1 op het scorebord.

Met uitzondering van de eerste tien minuten, toen SV Deurne enkele behoorlijke kansen kreeg, speelde het team een ongeïnspireerde, matige eerste helft. Dit in tegenstelling tot de thuisclub, welke vol voor de punten ging en in ieder duel de randjes op zocht. Met name de sterkhouders van Deurne; Dennis Groen, Luuk Veeneman en Joris van den Heuvel werden constant en fel op de huid gezeten zodat er van een fatsoenlijke opbouw nauwelijks sprake was en het geluk veelal in de lange bal door het midden werd gezocht.

Weinig tot niets
De thuisclub zette er naast agressie en inzet ook weinig voetbal tegenover en werd enkel met wat counters soms gevaarlijk. Zo gebeurde er tot de 30ste minuut weinig tot niets, totdat middenvelder El Younes plotseling de geest kreeg en vanaf 25 meter heerlijk binnen knalde, onhoudbaar voor doelman Peter Strijbosch en 1-0 voor de thuisclub. Enkele minuten later kreeg SV Deurne een prima kans op de gelijkmaker, toen Stefan in de zestien verscheen, maar in plaats van zelf te schieten, aflegde op Thijs, die buitenspel stond.

Toch kwamen de gasten snel gelijk, toen Stefan van der Werf via een onbedoelde handsbal, via zijn lichaam de bal op de rand van de zestien onder controle kreeg en onberispelijk binnenschoof, 1-1. Lang kon de talrijk opgekomen Deurne-aanhang niet van dit buitenkansje genieten, want in de 40ste minuut werd een counter door twee spelers tegen vier SV Deurne-spelers uitgespeeld en kon Swen Cornelissen de 2-1 binnen schieten. Met deze terechte stand werd de rust bereikt.

Middenveld
De tweede helft liet helaas voor SV Deurne geen verbetering in het spel zien en werd met name op het middenveld de slag verloren. De spelers van de thuisclub zochten de randjes op, maar meer dan vijf gele kaarten en vele vermaningen leverde dit niet op. Toen ook nog in de 60ste minuut een spaarzame counter, de 3-1 voorsprong opleverde, was de wedstrijd gespeeld.

Coach Teeuwen wisselde vier spelers en daarvoor in de plaats kwamen Van Berlo, Aarts, Louwers en later Giel Knijnenburg nog in het veld, maar aan het spelbeeld veranderde er niets. Het enige lichtpuntje misschien was de terugkeer van Mark Louwers na lang blessureleed. Toen 10 minuten voor het einde ook nog een hagelbui boven het sportpark losbarstte, waren de meeste toeschouwers al naar de warme kantine gevlucht of keerden huiswaarts, dit na een verloren middag.

Hopelijk gaat het in de komende thuiswedstrijd tegen gedeeld koploper SV Valkenswaard weer beter. Voor de stand op de ranglijst maakt het niet meer zoveel uit, want hiervoor is de afstand naar zowel de kopgroep als naar de degradatiegroep te groot.