14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- Deurne Op de oldtimerbrommer naar de Motorische Demo-Dagen om klassieke tractoren te...

[VIDEO] Op de oldtimerbrommer naar de Motorische Demo-Dagen om klassieke tractoren te bekijken

De leden van oldtimerbrommerclub De Vette Bougie uit Deurne zijn niet alleen geïnteresseerd in hun eigen vervoersmiddel, maar ook in andere klassieke voertuigen. Daarom trokken ze zondag in een lange stoet naar de tweeëntwintigste editie van de Motorische Demo-Dagen om daar de vele tentoongestelde oldtimertractoren te bekijken.

Op het terrein aan de Heesakkerweg in Asten hield de Deurnese vriendenclub VC De Krum drie dagen lang een grote show waar jaarlijks de oude trekkers massaal voor uit de schuur worden gehaald. Via Liessel toeren de eigenaren richting Asten om hun pronkstuk daar ten toon te stellen.

Jongeren
Naast de tractoren vonden de bezoekers ook de klassieke brommers van de leden van De Vette Bougie een bezichtiging waard. “Er was veel publiek, waaronder een groot aantal jongeren die ook veel interesse in onze oldtimerbrommers hadden”, vertellen de leden van De Vette Bougie. “Er stonden prachtige oude tractoren van onschatbare waarde opgesteld. Er was veel voor de jongeren georganiseerd, zoals springkussens en natuurlijk het rijden op kleine tractoren. Een grote tent hield de bezoekers warm en ze werden daar vermaakt met een muziekoptreden op het podium.”

Tekst gaat verder onder de video.

Voor de tractorliefhebbers waren er bij de Motorische Demo-Dagen verschillende stands waar oldtimertractorspullen werden verkocht. Daarnaast vonden er verschillende activiteiten plaats, zoals tractorpulling, ploegen en boomstam slepen. Dorsploeg Deurne gaf een demonstratie rogge dorsen volgens de traditie uit de jaren ‘50.

‘Historische kopieermachine’
De leden van Stichting Smid Renders lieten de bezoekers zien hoe op een ‘historische kopieermachine’ uit 1950 klompen gemaakt worden. Het apparaat wordt aangedreven door een Lanz Stoomlocomobiel die in 1909 werd gebouwd door de Heinrich Lanz Machinefabriek in Mannheim. De leden van de stichting legden aan het publiek uit dat machine een vermogen heeft van 21 PK en zo’n 6.000 kilo weegt.

Bij de Motorische Demo-Dagen waren ook oude woonwagens te bezichtigen die rond de jaren ’30 en ‘40 door kermislieden werden gebruikt. VC de Krum organiseert naast de jaarlijkse show in Asten ook elk jaar tractortoertochten die in de zomer gereden worden. Net als de tochten van brommerclub De Vette Bougie starten die vanuit Deurne-Zeilberg.

Foto: De Vette Bougie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen