5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneOnline bijeenkomst voor werving vrijwilligers van organisaties en verenigingen

Online bijeenkomst voor werving vrijwilligers van organisaties en verenigingen

Het jaar 2021 is door de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) benoemt tot het nationaal jaar van de vrijwillige inzet. Dat in combinatie met het succes van het vorige event, heeft de organisatie doen besluiten een tweede op te zetten.

Uiteraard is er aan de veiligheid gedacht en vindt het daarom in de buitenlucht plaats, verspreid over de gemeente Deurne. Het doel van dit event is aandacht en waardering voor de huidige vrijwilligers uit de gemeente én om potentiële vrijwilligers enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

‘Mensen maken Deurne’
Op donderdag 10 juni vindt er een online bijeenkomst plaats voor vrijwilligers van organisaties en verenigingen. Vrijwilligers zijn immers van groot belang voor Deurne. Het idee is om in de stijl van de NOV campagne ‘Mensen maken Deurne’ posters op te hangen in de buurt of op jouw locatie. Op de poster komt een QR code die verwijst naar een verrassing om onderweg of later thuis te bekijken. Je kunt denken aan: een videoboodschap, pagina met prijsvraag, kortingsbon, uitnodiging voor een workshop, kijkje achter de schermen, een actie waarbij je een ander helpt, informatie over je vereniging, interessant weetje, etc. Als een soort van speurtocht kunnen de deelnemers de verschillende posters opzoeken in de gemeente.

Doe mee
De werkgroep (ORO, Zorgboog, MEE, Senzer, LEVgroep, LEEF en de gemeente Deurne) nodigt geïnteresseerde vrijwilligers en organisaties uit om mee te denken en inspiratie op te doen. Dit ter voorbereiding op het event dat start na de zomervakantie. De online bijeenkomst is op donderdagavond 10 juni om 20.00 uur. Aanmelden kan voor 1 juni bij de LEV groep.

Foto: René Manders – vrijwilligers in het zonnetje 2016

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen