5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneOnline lezing over expositie 'Van Armando tot Zadkine' door Lex en Leonie...

Online lezing over expositie ‘Van Armando tot Zadkine’ door Lex en Leonie van de Haterd

Lex en Leonie van de Haterd verzorgen op donderdag 1 april een online lezing over de expositie “Van Armando tot Zadkine”, De expositie is in het museum De Wieger weer te zien is. zodra het museum weer op mag.

Omwille van de coronamaatregelen is de expositie verlengd tot en met 16 mei 2021 en komt De Wieger met een digitale online lezing met beelden uit de expositie.

De expositie met werken uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die in De Wieger getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020). In het hoofdgebouw beneden worden de interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse tekeningen en schilderijen van Wiegersma worden kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en van Joep Nicolas. Daarnaast zijn er thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel.

Hedendaagse kunst
In het hoofdgebouw is een keuze te zien uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zijn o.a. natuur, portret/figuur en architectuur te zien.

Ateliers
In de ateliers vind je fotografie uit de collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens. Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen, welke te koop is bij De Wieger.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via info@dewieger.nl<mailto:info@dewieger.nl>. Je ontvangt dan tijdig een link waarmee je kunt inloggen en de online lezing kunt volgen. De lezing begint om 14.00 uur. Inloggen is mogelijk vanaf 13.45 uur. Deelname is gratis.

Foto: Joyce van Dijk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen