11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneOogcafé de Peel laat mensen ervaren hoe het is om als blinde...

Oogcafé de Peel laat mensen ervaren hoe het is om als blinde verkeersdeelnemer te zijn

Hoe is het om als blinde of slechtziende aan het verkeer deel te nemen? Inwoners van Deurne kunnen dit op vrijdag 15 oktober zelf ervaren tijdens de Dag van de Witte Stok.

Op die landelijke actiedag vraagt Oogcafé de Peel in Deurne aandacht voor de dagelijkse realiteit van stokgebruikers in het verkeer. Het is de eerste keer dat het evenement in Deurne plaatsvindt.

Wandeling met simulatiebril
Wethouder Marnix Schlösser geeft vrijdag om 10.00 uur op het Martinetplein voor het Cultuurcentrum de aftrap van de actiedag. Vervolgens zal hij de ‘ervaringsroute op blind vertrouwen’ lopen. Ook andere belangstellenden kunnen deze route afleggen. Daarbij maken zij een wandeling door het centrum van Deurne met een simulatiebril en een witte stok. Op die manier ervaren zij hoe het is om als blinde of slechtziende deel te nemen aan het verkeer.

De route wordt vier keer gelopen; om 10.00, 11.00, 13.00 en 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf per mail aanmelden of zich op de actiedag vanaf 9.30 uur melden bij het Cultuurcentrum.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen