26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- LiesselOok in de zomer is het carnaval in Liessel; CS De Kei...

Ook in de zomer is het carnaval in Liessel; CS De Kei viert 66-jarig bestaan met feestweekend

In Rio de Janeiro is het de normaalste zaak van de wereld en komend weekend kan Liessel er ook kennis mee maken; Zomercarnaval. Drie dagen lang wordt in verband met het 66-jarig bestaan van CS De Kei carnaval gevierd met een zomers tintje.

Zoals ook bij de gewone carnaval mag een flinke dosis Zever & Zwets natuurlijk niet ontbreken. Het Zomercarnaval in Liessel start daarom op vrijdag 8 juli met optredens in De Kastanje, ’t Lijssels Vertier, De Hoofdzaak en De Marmabar van tonpraters Andy Marcelisssen, Boy Jansen, Dirk Kouwenberg, Erik Mulder en Hans Keeris.

Zomerparade
Zaterdag 9 juli vertrekt om 14.00 uur een zomerse parade vanaf de Vossenweg door de Hoofdstraat om uiteindelijk bij De Kastanje in Liessel aan te komen. Vanaf 15.30 uur zijn er verschillende optredens op het plein van onder meer Trafassi, Ricardo Moreno, Moombah Team en verschillende lokale artiesten waaronder Poertwa. Om 19.55 uur openen Prins Barry & Prinses Sandra het avondprogramma dat duurt tot 01.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor deelname aan de Zomerparade kan via info@csdekei.nl.

Dorpsquiz
De inwendige mens heeft tijdens de carnaval ook aandacht nodig dus daarom is er tijdens het feestweekend van CS De Kei op zondag 10 juli om 11.30 uur een brunch waarna ook de uitslag van de Dorpsquiz volgt. Vanaf 14.00 uur is er een spektakel op het plein met een groot scherm in Oostenrijkse stijl dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Voor de brunch is eerder gelegenheid geweest tot aanmelden, ook kaarten voor de tonpratersavond waren ook eerder verkrijgbaar.

Wegafsluitingen
In verband met het Zomercarnaval zijn in Liessel diverse wegen op 9 en 10 juli afgesloten. Op 8 juli geldt er vanaf 09.00 uur een verbod om te parkeren op het Marktplein in Liessel. De Hoofdstraat wordt op zaterdag 9 juli van 12.30 uur tot 16.30 uur gedeeltelijk (tussen de Vossenweg en Eikenlaan) afgesloten voor de Zomerparade. Omleidingsroutes worden aangegeven.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli wordt de Zandstraat (gedeelte tussen Hoofdstraat en Sint Hubertusstraat) afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Deze afsluiting geldt vanaf 12.30 uur op zaterdag 9 juli tot 22.00 uur op zondag 10 juli.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen