23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneOok in regio Deurne volgens KNMI vanavond kans op overlast door zware...

Ook in regio Deurne volgens KNMI vanavond kans op overlast door zware onweersbuien

Hoewel er tot het einde van dinsdagmiddag in onze regio lijkt alsof er geen vuiltje aan de lucht is en er juist sprake is van een zonnige bijna tropische dag, wordt er volgens het KNMI vanaf ongeveer 18.30 uur noodweer verwacht in de gemeente Deurne. Daarbij is er kans op zware onweersbuien, hevige windstoten en plaatselijk veel regen, onweer en grote hagelstenen.

Voor het hele land is voor het einde van de middag code oranje afgegeven. In de regio Deurne geldt die van 18.30 tot 21.30 uur. Volgens het KNMI kunnen er windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen en hagelstenen vallen van 2 tot 4 centimeter groot. De hoeveelheid regen die in korte zal vallen, wordt geschat 20 tot 40 millimeter.

“Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn”, aldus het KNMI. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden en adviseert weggebruikers om de rijstijl aan te passen.

Foto: archief DMG/Dave van Hattem

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen