23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneEbusco trekt Erland Morelissen aan als nieuwe commercieel directeur

Ebusco trekt Erland Morelissen aan als nieuwe commercieel directeur

Busfabrikant Ebusco heeft Erland Morelissen aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO). Hiermee rondt het Deurnese bedrijf de herstructurering van haar Executive Team af. In het afgelopen jaar zijn er zes nieuwe leden gekomen in de groep die Ebusco weer op de rit moet krijgen.

Eerder startte Roald Dogge al als nieuwe COO, Jurjen Jongma als CFO en Michiel Peters als Co-CEO om CEO Peter Bijvelds te ondersteunen. Ebusco is ervan overtuigd dat de brede kennis en ervaring binnen het Executive Team zullen bij dragen aan het succes van het bedrijf. “In de afgelopen jaren heb ik naast mijn rol als CEO ook de rol van ad-interim CCO op me genomen. Met mijn sterke affiniteit voor commercie kijk ik ernaar uit om samen met Erland Ebusco’s commerciële succes verder te vergroten”, zegt oprichter Bijvelds.

Morelissen start op 12 augustus als CCO en lid van het Executive Team en gaat de commerciële strategie van het bedrijf aan te sturen. Hij heeft ervaring in de automotive sector en bekleedde diverse internationale en senior commerciële functies binnen de Volvo Group. Recentelijk vervulde hij bijna vijf jaar de rol van CCO bij Van Hool.

De nieuwe Chief Commercial Officer heeft de Nederlandse nationaliteit en beschikt over een Bachelor International Management van de Hogeschool van Amsterdam. “Erland zal, met zijn diepgaande marktkennis, uitgebreide netwerk en strategische inzichten op het gebied van sales en marketing, het commerciële succes van Ebusco verder versterken en versnellen”, zegt Ebusco.

Bijvelds voegt toe: “De sterke prestaties van de bussen en het substantiële orderboek vormen een uitstekende basis voor Erland om op voort te bouwen in zijn nieuwe rol. De toonaangevende producten van Ebusco verdienen de toegewijde focus van een Executive Team-lid, en met Erland’s uitgebreide ervaring in de busindustrie ben ik ervan overtuigd dat we de marktpositie van Ebusco verder zullen versterken.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen