11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneOok omgekeerde vlaggen op wegdek in Deurne worden door gemeente verwijderd

Ook omgekeerde vlaggen op wegdek in Deurne worden door gemeente verwijderd

De omgekeerde vlaggen die onder meer in Deurne, Vlierden en Liessel op het wegdek zijn aangebracht, zullen op termijn worden verwijderd. De gemeente geeft tegenover het ED aan dat deze ook verboden zijn in de openbare ruimte en dat ze bij een volgende onderhoudsronde van de wegen zullen worden weggehaald.

Vorige week werden er als boerenprotest op verschillende plekken in de gemeente omgekeerde Nederlandse vlaggen met een spuitbus op de weg aangebracht nadat de gemeente fysieke vlaggen en boerenzakdoeken had verwijderd.

Creatieve boeren
Voorzitter Mario Berkers van ZLTO De Peel geeft tegenover het ED aan dat hij een goed gesprek heeft gehad met burgemeester Buter over de kwestie maar dat ze er beiden gewoon een andere mening over hebben. Hij meldt ook dat er in de Peel blijkbaar veel creatieve boeren wonen en dat er nieuwe acties op handen zijn.

Twaalf vlaggen
Eerder bleek de creativiteit van de boeren ook al toen op een plek waar de gemeente nog een aantal fysiek vlaggen moest weghalen, er uit voorzorg al een veelvoud aan vlaggen ter compensatie voor terug was gezet op eigen terrein. “Haal er vier weg en je krijgt er twaalf voor terug”, gaven de actievoerders toen aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen