0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneOok tegemoetkoming energiekosten voor inwoners Deurne met hogere inkomens

Ook tegemoetkoming energiekosten voor inwoners Deurne met hogere inkomens

Er komt een nieuwe maatwerkregeling voor de inwoners van onder meer Deurne met een inkomen dat boven 120% van het netto sociaal minimum ligt. De Peelgemeenten bereiden de regeling op dit moment samen voor. De maatwerkregeling is een aanvulling op de landelijke regeling eenmalige energietoeslag. Aanvragen kan waarschijnlijk vanaf 1 januari 2023.

De gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren willen gezinnen met een hoger inkomen helpen met een tegemoetkoming op maat. De nieuwe regeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die door een te hoog inkomen geen recht hebben op de landelijke regeling.

Maatwerkregeling
Aanvragen is nu nog niet mogelijk, geeft de gemeente aan: “Gezinnen of inwoners die moeite hebben met rondkomen en hulp daarbij willen, kunnen zich wél alvast melden bij de eigen gemeente. We maken binnenkort via een persbericht en op de sociale media bekend vanaf welk moment u de maatwerkregeling kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn.”

Lagere inkomens
Het kabinet heeft bekendgemaakt dat er over 2023 opnieuw een eenmalige energietoeslag komt voor gezinnen en inwoners met een lager inkomen tot 120% van het netto sociaal minimum. De landelijke voorwaarden voor de uitbetaling van deze nieuwe toeslag zijn nog niet bekendgemaakt.

De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren wachten de publicatie van de landelijke regels af. Dit betekent dat je pas in 2023 de eenmalige energietoeslag kunt aanvragen. Ook informatie over een eventuele automatische betaling volgt waarschijnlijk pas in 2023.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen