29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneKinderen smullen van Sinterklaasshow Theatergroep Wizzel; nog drie voorstellingen in regio

Kinderen smullen van Sinterklaasshow Theatergroep Wizzel; nog drie voorstellingen in regio

Vol spanning zaten de kinderen afgelopen weekend te kijken naar de eerste voorstelling van de Zus van Sinterklaas in een uitverkocht gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. Want wat bleek? De Sint was ontvoerd door boeven met heel gemene plannetjes. Gelukkig liep het allemaal goed af maar spannend vonden de jonge bezoekers het wel.

Ook komende weekenden staat de Deurnese Theatergroep Wizzel nog op het podium in Deurne-Zeilberg en Helmond-Brandevoort met de voorstelling. Ilse Spierings-Meulendijks heeft het Sinterklaas-stuk bedacht en het werd geschreven door Leon van der Elsen. De regie is in handen van Gabriël van Eekelen, geen onbekende in de Deurnese toneelwereld want hij regisseerde eerder ook al De Klotlanders en de Peelkomedianten.

Zus van de Sint
De voorstelling de Zus van Sinterklaas gaat zoals de naam al doet vermoeden over de zus van de Goedheiligman. Zij wil ook wel eens op de voorgrond staan. Dus spreekt ze met haar broer af dat zij één dag al het Sinterklaaswerk doet. Sint stemt in met dit plan, maar dan loopt alles in het honderd door een aantal boeven. En dan wil de politie ook nog niet echt meewerken. “Een voorstelling vol verrassingen, spanning en met veel humor. Ook het volwassenenpubliek zal zich kostelijk vermaken”, zeggen de toneelspelers.

Veel pieten
Tien leden van Wizzel vertolken de rollen samen met twee leden van de Peelcomedianten. Naast de Sint en zijn zus komen er in het stuk veel pieten voor waaronder de hoofdpiet, de hoofdpijnpiet en de roddelperspiet. Daarnaast zijn er boekhouders, politie en een eigenaardig kruidenvrouwtje te zien in de Zus van Sinterklaas. Vijf mensen houden zich achter de schermen bezig met onder andere de kleding, het decor, grime, licht en geluid. De muziek wordt uitgevoerd door Duo Combo Leonita.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 26 november en zondag 27 november in sociaal cultureelcentrum Den Draai in Deurne-Zeilberg. Op zaterdag 3 december is de laatste voorstelling in wijkhuis ’t Brandpunt in Helmond-Brandevoort. Alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop 6,50 euro. Kaartjes zijn te koop via www.theatergroepwizzel.nl en bij Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg en Intertoys in de Torenstraat in Deurne. Verkoop aan de zaal is 7,50 euro per ticket.

Foto: VVV Land van de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen