8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- St. JozefparochieOpen dag geeft inkijkje in de wereld van Scouting St. Jozef in...

Open dag geeft inkijkje in de wereld van Scouting St. Jozef in Deurne

Het grasveld naast ’t Hofke van Marijke in de Rembrandt van Rijnstraat in Deurne was zaterdag voor even omgebouwd tot een avontuurlijk walhalla voor kinderen. Bij de open dag van Scouting St. Jozef kon worden kennisgemaakt met een groot aantal activiteiten. De groep is al sinds 1955 actief en gaf een inkijkje in wat ze allemaal ondernemen.

“Bij Scouting St. Jozef vinden we het belangrijk dat we voor iedereen onze deuren openzetten. Ongeacht leeftijd of achtergrond: Scouting is er voor iedereen”, vertellen de leden.

De jonge bezoekers konden bij de open dag onder meer een poging wagen op een echte stormbaan, waarbij verschillende hindernissen moesten worden genomen en de deelnemers zelfs met een opblaasboot van een schans af gingen om de uitdaging af te kunnen ronden.

Robot
Daarnaast was er een blotevoetenpad aangelegd, waarbij de kinderen konden ervaren hoe het voelt om op verschillende ondergronden te lopen. Ook kon er een eigen robot in elkaar worden getimmerd en werden er glitter-tattoos gezet. Op het terrein bij Blokhut ’t Kompas werd verder een lasergame gespeeld, was er een escape room en brandde er een gezellig kampvuurtje. De kinderen kregen ook uitleg over hoe ze zelf veilig met vuur kunnen omgaan.

Na afloop werden de jubilarissen van Scouting St. Jozef in het zonnetje gezet: Lieke vierde haar 5 jaar bij de groep, Henri is 10 jaar lid en Bregje 15 jaar. Dagmar en Miranda vierde hun 25-jarig lidmaatschap en Judith werd bedankt voor haar inmiddels 30 jaar inzet bij de vereniging.

1955
Scouting Sint-Jozef werd in 1955 in de Sint Jozefparochie opgericht door Riek van Wetten, Anneke Beijers, Cis Aarts, Toos Koolen en Anneke Manders. Ze begonnen in de voormalige gymzaal van de lagere school, waar ze alleen ’s avonds gebruik van konden maken. Later verhuisde de scoutingclub naar ’t Hofke van Marijke, dat toen nog de woning van de koster van de St. Jozefparochie was. Op de bovenverdieping werd een lokaal ingericht als onderkomen.

Sinds 2016 zit Scouting St. Jozef in Blokhut ’t Kompas aan de Rembrandt van Rijnstraat en telt de groep zo’n 50 leden, bestaande uit Bevers (4-7 jaar), Welpen (7-11 jaar), Scouts (11-15 jaar), Explorers (15-18 jaar) en de Stam (18+). “Hoewel de meerderheid van onze leden afkomstig is uit de wijk Sint Jozefparochie, zijn leden uit andere wijken of plaatsen ook van harte welkom”, zegt de scoutinggroep. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen bij de bijeenkomsten van één van de groepen. Meer informatie vind je op scoutingstjozef.nl.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen