20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneRabo Clubsupport van start; breng vanaf maandag je stem uit op DMG

Rabo Clubsupport van start; breng vanaf maandag je stem uit op DMG

Elk jaar kunnen clubs in Nederland meedoen met Rabo ClubSupport, een actie waarmee de bank clubs sterker en toekomstbestendig wil maken. Vanaf maandag kunnen leden van Rabobank Peelland Zuid weer hun stem uitbrengen en daarmee hun favoriete club steunen. Ook DMG doet mee met Rabo ClubSupport en hoopt dat je met jouw stem de lokale omroep van Deurne wilt helpen.

Met een stem op DMG geef je de organisatie extra financiële steun, die onder meer wordt ingezet bij het verder verbeteren en uitbreiden van de nieuwsvoorziening. Vorig jaar ontving DMG bij Rabo ClubSupport 101 stemmen.

Lokale nieuwsvoorziening
“Een mooie prestatie, maar natuurlijk hopen we dat dit jaar nog meer mensen op ons gaan stemmen”, zegt secretaris Antoine Rakels van DMG. “Het bedrag dat de stemmen van vorige keer hebben opgebracht, is dit jaar gestoken in de realisatie van onder meer een nieuwe radiostudio en een volledig digitaal netwerk. Dit stelt ons in staat om nog sneller in te spelen op de actualiteit en het waarborgt de continuïteit van de lokale nieuwsvoorziening in de gemeente Deurne voor de toekomst.”

Om je een idee te geven over waarom het belangrijk is om op DMG te stemmen bij Rabo ClubSupport, wordt de hele maand september een reeks interviews met vrijwilligers van DMG gebracht. Hiermee krijg je een kijkje achter de schermen de lokale omroep. Zowel mensen vóór als achter de schermen komen aan het woord; van radiopresentator tot bestuurslid en van technicus tot redacteur.

Elk moment van dag
DMG brengt met ongeveer veertig vrijwilligers dagelijks het laatste nieuws uit de gemeente Deurne via radio, tv, de nieuwswebsite en de gratis DMG-app. “Dat doen we 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Elk moment van elke dag, is er wel iemand bezig met het product van DMG”, legt Rakels uit.

Dat vergt volgens hem niet alleen veel tijd en passie van de medewerkers, maar het kost ook geld: “Hiervoor krijgen we van de gemeente jaarlijks een subsidie, waar we heel blij mee zijn. Alleen gaat dat bedrag al volledig op aan de huur van onze ruimte in het cultuurcentrum en de kosten voor apparatuur, internetverbindingen, abonnementen, contracten met bijvoorbeeld het NOS Nieuws en de afdrachten aan Buma Stemra voor de muziek die we draaien op onze radiozender.”

Dankbaar
Voor DMG zijn de opbrengsten van Rabo ClubSupport niet alleen een mooie opsteker, maar ook een financiële noodzakelijkheid. “Het geld dat we hiermee inzamelen, is elk jaar een welkome toevoeging op onze inkomsten. Daarnaast geeft het ook weer dat mensen ons waarderen en ons willen steunen. Daar zijn we heel dankbaar voor. Datzelfde geldt voor de ondernemers in Deurne, die graag bij ons adverteren op onze radiozender en nieuwswebsite. Gelukkig scoren we met beide uitzonderlijk goed voor een lokale omroep en zien ook bedrijven de waarde van ons in om hun klanten te bereiken”, vertelt de secretaris.

Rakels legt uit dat de medewerkers bij DMG gewend zijn om met minimale middelen een zo goed mogelijk product te leveren: “We zijn klein begonnen en hebben er met creatieve oplossingen voor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het nummer 1 nieuwsmedium van de regio. We zijn heel trots op onze vrijwilligers, die er samen voor hebben gezorgd dat DMG Radio de best beluisterde zender in de regio is met ruim 60.000 luisteraars per week en dat onze nieuwswebsite afgelopen maand precies 282.809 keer werd bezocht.”

Nog beter
Daar houdt het wat betreft Rakels en de medewerkers van DMG niet op: “We willen de inwoners van de gemeente Deurne nog beter van dienst zijn, hen nog sneller en accurater op de hoogte brengen van wat er speelt in de gemeente en via meerdere platformen. Daar kan een gift via Rabo ClubSupport enorm aan bijdragen. Hoe meer mensen op ons stemmen, hoe meer wij kunnen doen.”

Stemmen kan als lid van de Rabobank vanaf maandag 4 september tot en met dinsdag 26 september via de app van de Rabobank of via de website van de Rabobank. Op de pagina log je in op de Rabobank-omgeving, in het zoekvenster tik je ‘DMG’ in bij de deelnemende clubs en daarna kun je je stem uitbrengen op DMG. De resultaten van de actie worden vanaf 4 oktober bekend gemaakt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen