13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneOpenlucht versie van Nacht van het Witte Doek slaat aan

Openlucht versie van Nacht van het Witte Doek slaat aan

De opzet van de Nacht van het Witte Doek waarbij het hele filmfestival in de buitenlucht plaatsvindt blijkt een succes. Het weer was wel niet ideaal maar dat hield de bezoekers niet weg bij de verschillende locaties waar de ruim twintig films de afgelopen dagen waren te zien. Zondag 29 augustus is alweer de laatste dag van het vier dagen durende evenement en zijn er in de middag nog verschillende activiteiten en films voor de kinderen.

Op vrijdagavond 27 augustus werden zelfs op zeven locaties tegelijk diverse films in de buitenlucht vertoond. Onder meer in de tuin van De Wieger, bij Bijzonder Brabants, in de tuin van de Hoeksteen en in het Hub van Doornepark heerste een gezellige sfeer. Overal was het goed druk maar kon de anderhalvemeterregel worden aangehouden. Het weer werkte ook enigszins mee want het bleef de hele avond nagenoeg droog.

Pareltjes
De vijf korte films die vrijdag bij het plein voor het kasteel werden getoond onder de verzamelnaam ‘Pareltjes uit de geschiedenis van Deurne’, konden ook rekenen op grote belangstelling. De films zijn gemaakt door een aantal amateurfilmers uit Deurne die markante gebeurtenissen uit onze gemeente hebben vastgelegd. Op zaterdag werd op hetzelfde plein bij het Dinghuis de spektakelfilm ‘Redbad’ gedraaid, die zich afspeelt in het jaar 720 toen Deurne voor het eerst werd genoemd in de geschiedenisboeken.

Openlucht
Door dat het dit jaar een 100% openluchtfestival was, kon er met vaste zitplaatsen en anderhalve meter afstand houden, toch een Nacht van het Witte Doek plaatsvinden. Vorig jaar kon het festival niet doorgaan vanwege corona. Dat wilde de organisatie liever niet nog een keer meemaken, dus gingen ze op zoek naar een manier waarop er rekening kon worden gehouden met de nog bestaande coronaregels en tegelijkertijd wel de omvang van het filmprogramma kon worden gewaarborgd.

De beslissing om het festival over vier dagen te spreiden en het hele evenement plaats te laten vinden in de buitenlucht blijkt een gouden greep te zijn geweest. Naar schatting tussen de 2500 en 3000 mensen bezochten het Deurnese filmfestival dit jaar.

Foto: Joyce van Dijk Fotografie via VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen