9.3 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- HelenaveenToon Daniëls uit Helenaveen krijgt Koninklijke Onderscheiding voor 50 jaar bij hengelsportvereniging

Toon Daniëls uit Helenaveen krijgt Koninklijke Onderscheiding voor 50 jaar bij hengelsportvereniging

Voor zijn vijftig jaar inzet voor Hengel Sport Vereniging ’t Sluisje in Lieshout heeft Toon Daniëls uit Helenaveen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd zondag 29 augustus aan hem uitgereikt door locoburgemeester van Deurne, Marinus Biemans bij de visvijver in Lieshout.

Bij de visclub heeft Daniëls zich ingezet als vrijwilliger bij verschillende werkzaamheden. Hij was onder meer 34 jaar actief als bestuurslid, waarvan 24 jaar als penningmeester en 10 jaar als voorzitter.

Enthousiasme
Toon Daniëls wist door de juiste wegen te bewandelen verschillende giften en subsidies binnen te halen. Door zijn inzet en enthousiasme zijn er al die jaren veel vrijwilligers actief geweest die er samen met hem de schouders onder zetten als er iets moest gebeuren.

Kartrekker
Toon Daniëls wordt door zijn omgeving gezien als een verenigingsmens, een kartrekker. Hij is een belangrijke schakel geweest in de sterke groei van het aantal leden van de vereniging. Het enthousiasmeren, begeleiden en opleiden van de jeugd ziet hij als een belangrijke taak om de vereniging toekomstbestendig te laten zijn. Hij draagt de jeugd een warm hart toe en vindt het belangrijk dat ze in contact komen met de hengelsport. De jeugdcursus die hij zelf heeft samengesteld, geeft hij nog elk jaar. Door zijn zijn ideeën en kwaliteiten om jeugdleden te enthousiasmeren is de vereniging de laatste jaren uitgegroeid van driehonderd naar ruim zevenhonderd leden.

Hengelsport
Toon Daniëls wordt gezien als het gezicht van de vereniging. Hij vertegenwoordigt de club in diverse overlegsituaties met andere verenigingen, de gemeente en de bond. Alle regiobijeenkomsten van sportvisserij Zuidwest Nederland en belangrijke vergaderingen van Sportvisserij Nederland heeft hij bezocht. Ook daar wordt Toon Daniels gewaardeerd om zijn kennis en goede ideeën en wordt hij gezien als een enthousiast ambassadeur van de hengelsport.

Foto’s: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen