2.4 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneOplaaiende branden in Deurnese Peel weer onder controle

Oplaaiende branden in Deurnese Peel weer onder controle

De brandweer is afgelopen dagen bezig geweest met het blussen van oplaaiende branden in de Deurnese Peel. De brand die vrijdagmiddag ontstond was rond 17.00 uur geblust. De brandweer was met vier bluseenheden uitgerukt om de brand in een gebied van 100 bij 100 meter te bedwingen.

Woensdagmiddag heeft de brandweer van post Neerkant een oplaaiend brandje geblust bij het Leegveld, woensdagavond kwam de brandweer van post Deurne ter plaatse en op Hemelvaartsdag hebben de brandweerlieden van Deurne en Neerkant een brand geblust aan de kant van de Soemeersingel. Daar hebben ze een ‘stoplijn’ van 600 meter gemaakt waar de brand is tegengehouden. Zo kon de brand zich niet verder uitbreiden.

Rook en brandlucht

De smeulende brand kan zo nu en dan leiden tot rook- en geuroverlast. In de nacht van donderdag op vrijdag werden inwoners van Liessel en Deurne wakker van rook en brandlucht. De brand van vrijdagmiddag zorgde vooral voor overlast aan de andere kant van de provinciegrens in America, Meterik, Horst, Evertsoord, Kronenberg en Sevenum. Het advies bij rook- en geuroverlast is om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Als de rook is weggetrokken wordt geadviseerd om ramen te openen om de woning te ventileren.

Rupsvoertuig

De afgelopen dagen is de nog steeds smeulende brand een paar keer opgelaaid. De brand komt dan bovengronds en leidt tot nieuwe brandjes. Staatsbosbeheer rijdt meerdere keren per dag controlerondes om het gebied in de gaten te houden. Als het nodig is, schakelen zij de brandweer in. Er worden ook met een rupsvoertuig mogelijk smeulende plekken geblust. Deze voertuigen kunnen verder het gebied in rijden dan gewone brandweerwagens. Het veen smeult ondergronds en kan onverwachts bovengronds komen en tot een nieuw brandje leiden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen