5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneVrijwilligersgroep 'Huiskamerproject taalhulp migranten' verkast naar garage

Vrijwilligersgroep ‘Huiskamerproject taalhulp migranten’ verkast naar garage

Gedurende 35 jaar werden bij de vrijwilligersgroep “Huiskamerproject taalhulp voor migranten” in Deurne taallessen Nederlands als tweede taal gegeven aan volwassen migranten. In maart moest men daarmee noodgedwongen stoppen omdat men te dicht bij elkaar zat en er veel leerkrachten waren die ouder zijn dan 70. 

Les geven kon niet meer, maar lesmateriaal aanbieden wel. Door het vele lesmateriaal, een kopieermachine en een garage aan de Mozartstraat in Deurne was het toch nog mogelijk om materiaal aan te kunnen blijven bieden aan de cursisten. Sinds kort liggen er in de garage aan de Mozartstraat 50 veel lessen Nederlands klaar om mee naar huis te nemen en thuis te maken. Als de les klaar is kan deze worden terug gebracht en dan zal deze worden nagekeken. Er wordt alleen gewerkt met lessen op papier, dus niet digitaal.

Volwassenen met Nederlands als tweede taal zijn iedere week van harte welkom op dinsdag, donderdag en zaterdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. De garagedeur staat dan open en je kunt gewoon naar binnen, ook tijdens vakanties. Twee mensen mogen tegelijkertijd in de garage en de rest dient op de oprit te wachten. Er kunnen twee lessen per keer worden meegenomen. Er is materiaal op alle niveaus: plaatjes, grammatica, verhalen en oefeningen voor examens. Per thema zijn er bundeltjes gemaakt, en deze zullen gemaakt blijven worden. Er wordt geen les gegeven, maar alleen materiaal aangeboden om mee te nemen.

Er is geen inschrijving nodig, mensen kunnen tijdens de openingstijden gewoon binnenlopen en meedoen, met name door subsidie van de gemeente Deurne. Het garagedeurproject is niet bedoeld voor mensen die Nederlands volgen via een officiële school.

Foto: Wikipedia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen