11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneOpleiding voor zij-instromers bij ORO Deurne met baangarantie: ‘We kijken vooral naar...

Opleiding voor zij-instromers bij ORO Deurne met baangarantie: ‘We kijken vooral naar mogelijkheden’

Voor mensen die altijd al in de zorg hebben willen werken maar om wat voor reden dan ook uiteindelijk voor iets anders kozen, is er nu een mogelijkheid om bij onder meer ORO in Deurne als zij-instromer aan de slag te gaan. Als je de opleiding met succes afrondt, heb je een volwaardig mbo-diploma BBL-Verpleegkundige en krijg je een baangarantie binnen Zorgcampus de Peel.

Bij aanvang van de studie die wordt gecombineerd met praktijkwerk, ontvangen de deelnemers direct een bescheiden salaris. Je wordt opgeleid tot verpleegkundige (mbo niveau 4) en maakt in de praktijk kennis met vrijwel alle werkvelden in de zorg. Na afronding van de brede opleiding ben je dan klaar voor je nieuwe carrière in de zorg.

Lef tonen
Yvonne Nuijs, teamleider van het Carrièrebureau van ORO geeft aan dat de organisatie maatwerk probeert te leveren aan mensen op de arbeidsmarkt die in de zorg willen werken. “Daar moet je soms ook wat lef voor tonen, risico durven nemen. We kijken vooral naar de mogelijkheden, minder naar de diploma’s.”

Opleidingsmogelijkheden
De krapte op de arbeidsmarkt van medewerkers in de zorgsector is groot. Naar verwachting zal die krapte de komende jaren alleen maar nijpender worden. Voor de zorgorganisaties Savant Zorg, ORO, De Zorgboog, Elkerliek en GGZ Oost-Brabant was dat gegeven enkele jaren geleden de aanleiding om te zoeken naar creatieve, nieuwe opleidingsmogelijkheden. ROC ter AA en Fontys haakten aan en Zorgcampus de Peel was geboren.

Direct aan het werk
Standaard duurt de BBL-opleiding drie jaar maar als je al een diploma Verzorgende-IG of een vergelijkbaar diploma hebt op niveau 3, dan is een versneld traject mogelijk van minimaal 2 jaar. Als leerling ga je meteen aan het werk bij de aangesloten organisaties van Zorgcampus de Peel. Dit zijn Savant, Zorgboog, GGZ Oost Brabant en ORO.

Inkomen tijdens opleiding
“Je ontdekt verschillende werkvelden zoals ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg én de gehandicaptenzorg. Zo word je breed opgeleid tot verpleegkundige. Tijdens de opleiding krijg je een leer-arbeidsovereenkomst bij één van onze zorgorganisaties. Zo ben je tijdens je opleiding verzekerd van een inkomen. Het school- en boekengeld betalen wij”, geeft de organisatie aan.

Informatiebijeenkomst
Voor wie meer weten over de opleiding of ervaringen wil horen van studenten die het traject eerder gevolgd hebben, is er op donderdag 12 januari van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst op het ROC ter Aa in Helmond. Aanmelden is niet nodig.

Solliciteren
Je kunt ook nu meteen als solliciteren. Stuur hiervoor je CV en motivatie naar Zorgcampus de Peel via https://www.zorgcampusdepeel.nl/orienteren/opleidingen/bbl-verpleegkundige-mbo-/.  De eerste gespreksronde met kandidaten vindt plaats op 16 en 17 januari en een tweede gespreksronde op 6 en 7 februari. Voor ‘late inschrijvers’ is de eerste gespreksronde op 6 en 7 februari.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen