13.8 C
Deurne
zondag 26 juni 2022
Home- DeurneOplichters actief die ondernemers benaderen over vermelding in stadsgidsen

Oplichters actief die ondernemers benaderen over vermelding in stadsgidsen

In de regio Zuidoost Brabant maar op andere plekken in Nederland zijn op dit moment oplichters actief die ondernemers benaderen over een vermelding in een gemeente- of stadsgids. De slachtoffers van deze zogenoemde acquisitiefraude ontvangen een nepfactuur of een telefoontje over een onbetaalde rekening.

Eerder vond deze vorm van oplichting al plaats uit naam van bedrijven als Publicatie & Advies NL, Media & Advies NL en A.O.N. Media maar op dit moment worden er ook valse facturen verzonden en telefoontjes gepleegd vanuit een bedrijf genaamd DMG Media. Dit blijkt uit communicatie van detailhandelsconcern Ahold dat haar franchise-ondernemers van Gall & Gall waarschuwt voor nepfacturen en telefoontjes over openstaande rekeningen.

Serieus probleem
Doordat de criminelen de bedrijfsnaam DMG Media gebruiken, is deze vorm van oplichting niet alleen vervelend voor de mogelijke slachtoffers maar ook voor lokale omroep DMG (Deurne Media Groep) die niets te maken heeft met het malafide bedrijf dat de nepfacturen verstuurt en telefoontjes pleegt. “Dit is doordat de bedrijfsnamen op elkaar lijken een serieus probleem voor alle partijen”, geeft secretaris Antoine Rakels van de Deurnese omroep aan.

Imagoschade
“Wij distantiëren ons volledig van deze organisatie die probeert ondernemers op te lichten en opereert onder een bedrijfsnaam die lijkt op die van de Deurne Media Groep (DMG). We bekijken op dit moment welke juridische maatregelen we kunnen nemen. Op zijn minst is hier sprake van imagoschade doordat er verwarring kan ontstaan door de gelijkenis tussen onze omroepnaam en de naam van het bedrijf waarmee de oplichters mee actief zijn. Wij zullen ook onderzoeken of er wellicht inbreuk is gemaakt op ons merkrecht”, legt Rakels van DMG in Deurne uit.

Niet betalen
Voor ondernemers die een telefoontje of factuur van het bedrijf DMG Media ontvangen, is het advies om niet in te gaan op het gesprek en om de factuur niet te betalen. “Gelukkig kennen de meeste ondernemers in onze regio DMG en onze medewerkers al goed genoeg om te weten met wie ze te maken hebben. Maar door het minimale verschil in de naamgeving kan voor iemand buiten onze regio, misschien sneller verwarring ontstaan en dat betreuren wij zeer”, zegt Rakels.

De secretaris van DMG in Deurne legt uit dat het voor ondernemers goed is om te weten dat in de benadering van adverteerders nooit de naam DMG Media wordt gebruikt: “Onze organisatie handelt altijd onder de naam DMG of Deurne Media Groep. Bij communicatie en verzending van facturen via email van onze organisatie zijn berichten altijd afkomstig van een mailadres dat eindigt op @dmgdeurne.nl. In het geval van twijfel kan altijd contact worden opgenomen met onze acquisitieafdeling via reclame@dmgdeurne.nl of telefonisch via 06- 25252435.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen