14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneOplichters actief die ondernemers benaderen over vermelding in stadsgidsen

Oplichters actief die ondernemers benaderen over vermelding in stadsgidsen

In de regio Zuidoost Brabant maar op andere plekken in Nederland zijn op dit moment oplichters actief die ondernemers benaderen over een vermelding in een gemeente- of stadsgids. De slachtoffers van deze zogenoemde acquisitiefraude ontvangen een nepfactuur of een telefoontje over een onbetaalde rekening.

Eerder vond deze vorm van oplichting al plaats uit naam van bedrijven als Publicatie & Advies NL, Media & Advies NL en A.O.N. Media maar op dit moment worden er ook valse facturen verzonden en telefoontjes gepleegd vanuit een bedrijf genaamd DMG Media. Dit blijkt uit communicatie van detailhandelsconcern Ahold dat haar franchise-ondernemers van Gall & Gall waarschuwt voor nepfacturen en telefoontjes over openstaande rekeningen.

Serieus probleem
Doordat de criminelen de bedrijfsnaam DMG Media gebruiken, is deze vorm van oplichting niet alleen vervelend voor de mogelijke slachtoffers maar ook voor lokale omroep DMG (Deurne Media Groep) die niets te maken heeft met het malafide bedrijf dat de nepfacturen verstuurt en telefoontjes pleegt. “Dit is doordat de bedrijfsnamen op elkaar lijken een serieus probleem voor alle partijen”, geeft secretaris Antoine Rakels van de Deurnese omroep aan.

Imagoschade
“Wij distantiëren ons volledig van deze organisatie die probeert ondernemers op te lichten en opereert onder een bedrijfsnaam die lijkt op die van de Deurne Media Groep (DMG). We bekijken op dit moment welke juridische maatregelen we kunnen nemen. Op zijn minst is hier sprake van imagoschade doordat er verwarring kan ontstaan door de gelijkenis tussen onze omroepnaam en de naam van het bedrijf waarmee de oplichters mee actief zijn. Wij zullen ook onderzoeken of er wellicht inbreuk is gemaakt op ons merkrecht”, legt Rakels van DMG in Deurne uit. Ook andere bedrijven zoals DMG Marketing in Amsterdam en Groningen die de letters ‘DMG’ in hun naam hebben, zeggen legitiem te handelen en te worden gedupeerd door de malafide partij.

Twijfel
Voor ondernemers die een telefoontje of factuur van het bedrijf DMG Media ontvangen, is het advies om niet in te gaan op het gesprek en om de factuur niet te betalen. Krijg je een factuur van DMG Marketing en twijfel je over de authenticiteit van de factuur, neem dan contact op met dit bedrijf administratie@dmgmarketing.nl of telefonisch op 020-7220831.

Deurne Media Groep
DMG (Deurne Media Groep) is in geen enkele vorm verbonden met de bedrijven DMG Media of DMG Marketing, legt de secretaris van de lokale omroep uit: “Het is naast de imagoschade die we lijden ook heel vervelend dat wij dagelijks tientallen mails en telefoontjes krijgen van mensen met vragen over facturen die afkomstig zijn van DMG Media en DMG Marketing terwijl wij daar niets mee van doen hebben. Onze organisatie handelt altijd onder de naam DMG Deurne of Deurne Media Groep. Bij communicatie en verzending van facturen via email van onze organisatie zijn deze altijd afkomstig van een mailadres dat eindigt op @dmgdeurne.nl. Komt de mail dus van een ander emailadres, dan heeft het niets met ons te maken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen