8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneOpnames internationale documentaire bij LOS Deurne

Opnames internationale documentaire bij LOS Deurne

Bij Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne zijn deze week opnames gemaakt en interviews afgenomen voor een documentaire over sociocratisch onderwijs in Nederland. De documentaire wordt gemaakt door Wondering School, een onafhankelijk non-profit project. De documentairemakers bezochten eerder vergelijkbare scholen in Engeland, Portugal en Brazilië. 

Wondering School zal vier sociocratische scholen in Nederland bezoeken voor hun documentaire en de verwachting is dat deze aan het eind van het jaar klaar is.

Sociocratisch onderwijs is een vorm van democratisch onderwijs, waar kinderen en begeleiders samen besluiten nemen over wat en hoe ze willen leren. Sociocratie houdt in dat ‘alle stemmen gelden’ in plaats van het bekende democratische concept ‘de meeste stemmen gelden’. Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne is in januari 2017 geopend in het pand van het voormalige Hof van Deurne aan het Haageind en biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 21 jaar. Basisonderwijs en voortgezet onderwijs lopen naadloos in elkaar over, waarbij leerlingen van alle leeftijden samen spelen, leren en ontdekken. Sinds de start van de school is het leerlingaantal met 80% gegroeid.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen