10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneOpnieuw maatschappelijk verantwoorde certificering voor Natuurpoort

Opnieuw maatschappelijk verantwoorde certificering voor Natuurpoort

Natuurpoort de Peel, aan het Leegveld, heeft het bronzen Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid behaald. De stichting “Ongehinderd” heeft de locatie gekeurd op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Ongehinderd” is een maatschappelijk gedreven onderneming, die zich inzet voor een toegankelijker Nederland door middel van een app.

Green Key
In Juli 2020 behaalde Natuurpoort de Peel het gouden “Green Key certificaat”, voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)|. Deze certificering sluit aan bij het leveren van een maatschappelijke bijdrage, een van de twaalf categorieën van het MVO-beleid. Dankzij de veelzijdige keuring is restaurant nog toegankelijker gemaakt. Met wat kleine aanpassingen in het toilet werd het bronzen certificaat behaald. Het zilveren certificaat was alleen te behalen door grotere ingrepen, waardoor een aanpassing op korte termijn niet mogelijk is.

Eye-opener
Voor Natuurpoort De Peel was deze keuring een eye-opener. “Je staat niet altijd overal bij stil wat een gast met een beperking nodig heeft of prettig vindt.” aldus Angela van den Eijnden. “Er liggen uitbreidingsplannen met onder andere kampeerplaatsen op het terrein, hierin nemen we deze kennis zeker mee.”

Gesloten
De deuren van het restaurant moeten voorlopig nog gesloten blijven. Tot die tijd kunnen gasten genieten van de groene omgeving en van het lekkers bij het afhaalpunt. Natuurpoort de Peel beschikt over een off-road rolstoel waarmee de wandelpaden ook toegankelijk worden met een rolstoel. Deze kan telefonisch gereserveerd worden.

Foto: Baroef

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen