20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneOpnieuw Scandinavische order voor Ebusco; 47 bussen voor Zweden

Opnieuw Scandinavische order voor Ebusco; 47 bussen voor Zweden

Busfabrikant Ebusco uit Deurne verovert de Scandinavische markt verder met een nieuwe order van 47 elektrische bussen voor het Zweeds openbaarvervoersbedrijf Connect Bus. Eerder deze maand haalde Ebusco een order binnen voor 76 bussen die worden geleverd aan openbaarvervoerder Nobina in het Noorse Oslo.

Bij beide orders gaat het om bussen van het nieuwste model, de 3.0-bus. Voor de Zweedse markt worden negenentwintig 3.0-bussen van 12 meter lang en achttien bussen van 18 meter lang geleverd die gaan rijden in Växjö.

Tweede contract
CEO Peter Bijvelds van Ebusco is blij dat het Zweedse bedrijf opnieuw heeft gekozen voor de Deurnese bussen: “Het is geweldig om te zien dat we kort na ons eerste contract nu door kunnen gaan met een tweede contract met een mooie klant als Connect Bus. Het is weer een bevestiging dat onze groeiplannen kunnen worden geïmplementeerd, zowel bij bestaande klanten als bij nieuwe klanten. We kijken uit naar de voortzetting van de samenwerking met Connect Bus.” In Zweden zijn ze blij met de komst van de nieuwe bussen, vertelt CCO Christian Plyhm van Connect Bus: “Met deze bestelling investeren we in een gezondere leefomgeving en zetten we een volgende stap om van nul uitstoot de nieuwe norm te maken.”

Noord-Amerika
Ondertussen heeft Ebusco ook bekendgemaakt de productie verder op te willen voeren in zowel Nederland als Frankrijk en richt het Deurnese bedrijf het vizier nu ook op de markt in Canada en de Verenigde Staten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen