6.2 C
woensdag 17 april 2024
Home- ZeilbergOpnieuw verlies voor ZSV; thuis onderuit tegen Venlosche Boys (0-2)

Opnieuw verlies voor ZSV; thuis onderuit tegen Venlosche Boys (0-2)

Eigenlijk minstens gelijkwaardig zijn aan de tegenstander uit het bovenste gedeelte van de ranglijst, maar weer geen punten aan het schamele totaal van twee toe kunnen voegen. Tja, als je niet weet te scoren, dan is dat niet vreemd. Ook in dit duel tegen Venlosche Boys waren de geelzwarten niets de mindere, creëerde het ook een aantal mogelijkheden, maar werd niet gescoord. De tegenstander deed dat wel en dat betekende dat de ploeg van coach Vullings opnieuw met lege handen stond.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Nog maar twee minuten was de wedstrijd oud toen de ZSV’ers een eerste mogelijkheid mochten noteren, want de eerste doelpoging was voor de thuisploeg. Remco van den Akker schoot de bal echter twintig centimeter naast. Drie minuten later creëerde ZSV een mogelijkheid, toen een vrije trap snel meegegeven werd aan Koen Kuunders. Zijn voorzet werd vervolgens met de nodige moeite uitverdedigd. Een minuut later kwamen de geelzwarten goed weg, toen van dichtbij hard en hoog over geschoten werd. Na tien minuten zag een mooie ZSV-aanval er veelbelovend uit. Opnieuw kon er niet afgerond worden.

Toevalstreffer
De thuisploeg werd wel steeds gevaarlijker. Na ruim een kwartier ging het toch mis. Ben je de bovenliggende partij, loop je tegen een toevalstreffer op…, je zal het weer zien! Het zat ZSV dus weer niet mee: 0-1. Tien minuten later werd het nog erger voor de thuisploeg, toen een wel zeer effectief Venlosche Boys op 0-2 kwam. Na de 0-2 leek het geloof in eigen kunnen weg te ebben bij ZSV.

Prima aanval
De gasten kregen het steeds gemakkelijker in deze wedstrijd. Tot er twee minuten voor rust weer eens een prima aanval door ZSV op de mat gelegd werd. Opnieuw leverde het geen doelpunt op en dat is ook een probleem bij de geelzwarten en niet allen deze wedstrijd. In de eerste helft kwam er geen verandering meer in de stand.

Gelijk op
Na rust ging het spel gelijk op. Aan beide kanten werd geschreeuwd om een strafschop, maar beide keren werd daar niet op ingegaan door de prima leidende scheidsrechter. Met nog twintig minuten op de klok maakten Remco van den Akker en Ward Veldpaus plaats voor Stan van Helmond en Tim van der Steijn. Rick Wiersema dook ook steeds meer op in de voorhoede om de ZSV-aanvallers te ondersteunen.

Hard gewerkt
Het veld werd door de regen steeds slechter en het voetbal daardoor ook. Er werd hard gewerkt, maar er deden zich weinig mogelijkheden voor. Vijf minuten later was het dan toch bijna raak voor de thuisploeg. Uit een hoekschop ging de bal maar net voorlangs en een minuut later zwijnde de Limburgse doelman, toen hij een halve omhaal nog net tot hoekschop wist te verwerken.

Frustratie
Er waren nog mogelijkheden voor Animato van der Steijn en Davy Althuizen, maar er werd geen doel getroffen. Achterin werd het ook af en toe hachelijk; logisch doordat er veel ruimte weggegeven werd. In de slotfase slaagden de gasten er prima in om ZSV uit de wedstrijd te halen. Enkele kansen nog voor de thuisploeg, maar toch zeker ook frustratie en dat was begrijpelijk. Niet de mindere, maar geen scorend vermogen leidde opnieuw tot een nederlaag: 0-2.

Komende zaterdag is er dan de Kranenmortelderby. Om dat nu al een degradatieduel te noemen, is wat te vroeg, maar een strijd in de kelder van de klasse 1C is het zeker wel. Het is echter ook altijd een wedstrijd op zich, dus toch iets om naar uit te kijken!