-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneOpnieuw vuurwerkverbod in gemeente Deurne tijdens jaarwisseling

Opnieuw vuurwerkverbod in gemeente Deurne tijdens jaarwisseling

Net als vorig jaar heeft het kabinet besloten dat er dit jaar in Nederland tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken om zo de werkdruk in de ziekenhuizen niet nog verder op te laten lopen. Die ligt op dit moment al hoog vanwege het sterk stijgend aantal coronapatiënten. In de gemeente Deurne geldt naast het vuurwerkverbod ook een verbod op carbid schieten.

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 was er voor het eerst een algemeen verbod op vuurwerk. De gemeente geeft aan dat het vuurwerkverbod vorig jaar door veel inwoners als prettig ervaren werd maar dat andere inwoners het afsteken van vuurwerk en carbid schieten juist hebben gemist als traditie tijdens de jaarwisseling. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de spoedeisende hulp en bij de huisartsenposten.

Hotspots
Inwoners die toch overlast ervaren door het afsteken van vuurwerk, kunnen bij acute gevallen de politie bellen. Die informeert de gemeente over het verloop van de meldingen waarmee eventuele hotspots in beeld kunnen worden gebracht. Ook via de gratis app Mobile Alert kan overlast van vuurwerk worden gemeld. Je kunt daar de locatie doorgeven en foto- en filmbeelden toevoegen.

De handhaving op het vuurwerkverbod wordt in de gemeente Deurne bij acute overlastmeldingen gedaan door de politie maar er worden ook preventief boa’s ingezet die toezicht gaan houden op plaatsen waar herhaaldelijk meerdere meldingen van overlast zijn, de zogenaamde hotspots.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen