16.5 C
woensdag 1 mei 2024
Home- DeurneOranje Leeuwinnen verslaan Portugal in cruciaal eerste WK-duel; nog geen rol voor...

Oranje Leeuwinnen verslaan Portugal in cruciaal eerste WK-duel; nog geen rol voor Nouwen

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland goed begonnen. De eerste wedstrijd in groep E werd zondagochtend met 1-0 gewonnen van Portugal.

De wedstrijd van Nederland tegen Portugal is cruciaal om de achtste finale te halen. Oranje neemt het in groep E verder op tegen Verenigde Staten en Vietnam. De teams die als nummers één en twee eindigen, gaan door naar de achtste finale. Voormalig wereldkampioen Verenigde Staten is in de poule de grote favoriet. Nederland en Portugal strijden om de tweede plek.

Nog geen rol voor Nouwen
Voor Aniek Nouwen was nog geen rol weggelegd. De Deurnese verdedigster zat de hele wedstrijd op de reservebank. Bondscoach Andries Jonker koos voor een drie vrouws-verdediging. Met Sherida Spitse, Stefanie van der Gragt en Dominique Janssen bestond de achterste linie van Oranje uit veel interlandervaring.

Goed begin, mindere tweede helft
De Leeuwinnen begonnen goed aan de wedstrijd. Al na 13 minuten kwam Nederland op 1-0 door een rake kopbal van Stefanie van der Gragt. Even was er nog sprake van dat Jill Roord mogelijk hinderlijk buitenspel zou staan, maar de scheidsrechter besloot de goal goed te keuren.

Portugal kwam er in de rest van de eerste helft niet aan te pas. Oranje zette goed druk en de Portugezen wisten hier niet onderuit te voetballen. Nederland benutte de overige kansen die het zelf kreeg niet. De grootste kans op de 2-0 was voor Roord, die van dichtbij over kopte. In de tweede helft ging het meer gelijk op. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar kwamen niet tot scoren.