7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneOrder voor Ebusco van twaalf bussen voor openbaarvervoer in Zwitserland

Order voor Ebusco van twaalf bussen voor openbaarvervoer in Zwitserland

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een contract gesloten met een nieuwe Zwitserse klant. Voor Verkehrsbetriebe St. Gallen (VBSG) gaat Ebusco twaalf 3.0-bussen leveren. Het gaat om de versie van twaalf meter lang. De elektrische voertuigen worden ingezet in het bergachtige landschap van St. Gallen.

Zwitserland heeft schone lucht al lang hoog in het vaandel en staat bekend als het land waar de schoonste lucht ter wereld te vinden is. In lijn met het Klimaatakkoord hebben de Zwitsers een lange termijn klimaatstrategie ontwikkeld, gericht op netto zero emission voor 2050. Openbaarvervoerbedrijf VBSG heeft daarom hetzelfde doel gesteld en is daarom op dit moment bezig met het omschakelen naar elektrische voertuigen voor de hele busvloot.

Klimaatneutraal
CEO dr. Ralf Eigenmann van VBSG zegt dat de nieuwe order bij Ebusco een belangrijke stap is richting hun doel om klimaatneutraal te worden: “We kijken uit naar onze samenwerking met Ebusco en zijn ervan overtuigd dat de Ebusco 3.0 de optimale keuze is voor het leveren van schoon en duurzaam transport voor onze regio. Deze samenwerking zal niet alleen ten goede komen aan onze gemeenschap, maar ook bijdragen aan een groenere, meer milieuvriendelijke toekomst.”

Met deze order betreedt de Ebusco 3.0 weer een nieuw land. In de komende jaren wordt dit model ook op de weg verwacht in: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Met de levering aan Zwitserland wordt dit de eerste keer dat de Ebusco 3.0 wordt ingezet in bergachtig terrein.

‘Geen berg te hoog’
Sales Director Patrick Oosterveld van Ebusco heeft er alle vertrouwen dat hun bus goed zal presteren in Zwitserland: “Voor de Ebusco 3.0 is geen berg te hoog om te beklimmen. St. Gallen heeft een prachtig landschap en we zijn bevoorrecht om daar met onze bus aan bij te dragen. We zijn overtuigd dat de Ebusco 3.0 opnieuw zal uitblinken in prestaties en St. Gallen voor vele jaren duurzaam en betrouwbaar vervoer zal bieden.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen