9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- Deurne‘Cultuurcentrum heeft netjes alle cijfers en informatie op tijd verstrekt’, zegt gemeente

‘Cultuurcentrum heeft netjes alle cijfers en informatie op tijd verstrekt’, zegt gemeente

De financiële cijfers en andere informatie van Cultuurcentrum Deurne waar de VVD van wilde weten waarom die nog steeds niet waren verstrekt, zijn volgens de gemeente wél op tijd en volgens afspraak aangeleverd door het CCD. Waarom de raadsleden van onder meer de VVD de stukken nog niet hadden ontvangen, heeft volgens een woordvoerder van de gemeente te maken met een wisseling in personeel waardoor de documenten nog niet waren doorgestuurd.

Manager Bianca den Toom van Cultuurcentrum Deurne liet woensdag al weten niet te begrijpen waar het verhaal vandaan komt dat bepaalde cijfers en informatie niet zouden zijn verstrekt: “Wij hebben altijd aan onze verplichtingen voldaan met betrekking tot het aanleveren van cijfers en ook de aanvullende informatie is tijdig aangeleverd in 2023. Dit is door de gemeente aan ons bevestigd.”

Antwoord
Na de raadsvragen van Mariëlle Biemans van de VVD en de publicatie van DMG op woensdag, gaf de gemeente nog dezelfde middag het antwoord: “Op 31 mei 2023 hebben wij de jaarcijfers 2022 ontvangen van Cultuurcentrum Deurne. Op 23 oktober hebben wij als bijlage van het businessplan de realisatie van de KPI’s (red. key performance indicators) over 2022 en van het eerste halfjaar van 2023 ontvangen. Daarbij wordt ook een toelichting gegeven op het marktonderzoek wat ze hebben uitgevoerd.”

Alleen hebben Biemans en andere leden van de gemeenteraad die gegevens niet ontvangen tot het moment dat de raadsvragen werden gesteld en dit in het nieuws kwam. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat het een ongelukkige samenloop van omstandigheden betreft, waarbij de documenten gewoon nog niet bij iedereen terecht waren gekomen.

De cijfers van het CCD over 2023 worden volgens de gemeente in juni van dit jaar verwacht: “Na ontvangst van de jaarcijfers 2023 gaan wij deze eerste bespreken en beoordelen. Indien nodig kunnen wij begin Q4 2024 de Raad op de hoogte brengen van de financiële positie en ontwikkelingen van Cultuurcentrum Deurne.”

Lees ook: VVD wil weten hoe Cultuurcentrum Deurne er financieel voor staat: ‘Zitten nog op cijfers van 2022 en 2023 te wachten’

Foto: Ramon van Hoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen