9.1 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneOssenbeemd en Dinghuis verzorgen 'Dag van het Kasteel' op tweede Pinksterdag

Ossenbeemd en Dinghuis verzorgen ‘Dag van het Kasteel’ op tweede Pinksterdag

Zoals ieder jaar vindt ook nu op tweede Pinksterdag het terugkerende evenement “Dag van het Kasteel” plaats. Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet.

Dit jaar zorgen Natuur Milieu- en Educatiecentrum De Ossenbeemd en Het Dinghuis voor een aangepast programma binnen de huidige maatregelen. Het Dinghuis zorgt dat er naast het terras ook een lekkere afhaalkaart is, zodat er genoten kan worden van het kasteelpark. Sinds woensdag mag de Ossenbeemd ook weer bezoekers ontvangen. Vanaf 11:00 uur starten de activiteiten, entree is gratis en er is voldoende ruimte.

Wat? Water?
Met het thema ‘Wat? Water!’ staat deze editie volledig in het teken van water. Water was vroeger belangrijk voor kastelen, maar ook voor de landbouwgronden rondom het kasteel. Met de wandelroutes van de Ossenbeemd leren de deelnemers meer over de geschiedenis van het water rondom het kasteeldomein, maar ook hoe de Peellandbreuk hier invloed op heeft. Met twee routes van drie of tien kilometer, kan jong en oud deelnemen aan de wandeling.

Inzamelingsactie
Stichting Peel en Kasteel wil graag een gratis ‘Brabant Water drinkwaterput’ plaatsen in het kasteelpark. Hiervoor is bijna € 3.000,- nodig. Door verkoop van flesjes water wordt er geld opgehaald voor dit doel. Mensen die op een andere manier willen bijdragen, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger tijdens NLdoet op zaterdag 29 mei.

Foto: Baroef

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen