-1.2 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneOpnieuw geen kermis in Deurne; DMG Radio brengt Kermis Radio

Opnieuw geen kermis in Deurne; DMG Radio brengt Kermis Radio

Vorig jaar kon de kermis in Deurne al niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en ook dit jaar gaat het niet lukken om de kermis in het centrum door te laten gaan. Niels van Vroonhoven van kermisorganisatie vertelt: “Het is een enorme domper dat we nu voor de tweede keer de kermis af moeten blazen door corona. We hebben nog wel gekeken of we de kermis ergens anders of later in het seizoen konden houden maar dat gaat ook niet omdat je dan weer in het vaarwater komt van andere evenementen en dat willen we natuurlijk ook niet.”

Het is niet alleen zuur voor de kermisbezoekers maar vooral ook voor de exploitanten. “Er zijn hier en daar wel een paar kermissen geweest maar voor de meeste kermisondernemers ligt het werk gewoon al bijna twee jaar stil en de inkomsten dus ook”, legt Van Vroonhoven uit. Van vrijdag 4 juni tot en met dinsdag 8 juni had het centrum van Deurne weer gevuld moeten staan met de verschillende attracties en kramen en dit jaar waren er vanwege het 1300-jarig bestaan van Deurne ook nog speciale dingen gepland die nu niet door kunnen gaan.

Kermis Radio
Niels van Vroonhoven is daarom blij dat DMG Radio net als vorig jaar in samenwerking met de kermisorganisatie op zaterdag 5 juni toch nog een beetje voor de kermissfeer zorgt maar dan via de radio bij de mensen thuis. De hele dag van 9.00 tot 20.00 uur worden de typische kermis-hits gedraaid en zijn er interviews met verschillende exploitanten en mensen van de organisatie. Luisteraars kunnen tijdens Kermis Radio ook echte kermisprijzen winnen in de Kermis Kwis waarin vragen over de geschiedenis van de Deurnese kermis moeten worden beantwoord. Ook zal de organisatie via hun social media net als vorig jaar oude foto’s van eerdere kermissen in Deurne delen om zo de kermissfeer toch levend te houden.

Od de andere kermissen in de gemeente Deurne wel doorgaan is nog even afwachten, eventuele versoepelingen komen in elk geval ook te laat voor de kermis in Vlierden. Het is nog onduidelijk of de andere kermissen in de gemeente wel door kunnen gaan. Die staan vooralsnog gepland van 2 tot en met 6 juli Neerkant, in de Zeilberg van 30 juli tot en met 3 augustus, in Liessel van 28 tot en met 31 augustus en van 11 tot en met 14 september in Helenaveen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen