14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneOud ambacht turfsteken herleeft met wedstrijd bij Toon Kortooms Park

Oud ambacht turfsteken herleeft met wedstrijd bij Toon Kortooms Park

De turfwinning vormt een belangrijk deel van de 1300-jarige geschiedenis van Deurne, daarom herleeft het oud ambacht van turfsteken zondag 3 oktober met de zoektocht naar de beste turfsteker van 2021.

Die dag worden er in het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg in Deurne verschillende turfstekers-spellen gespeeld in een ludieke strijd waarbij de winnaar zich Meest Talentvolle Turfsteker 2021 mag noemen. Lukt het jou om met de kruiwagen het parcours af te leggen en ben jij een ster in turven stapelen? Bij de spellen komt het aan op behendigheid en slimheid.

Wisselbeker
Een deskundige jury van heuse turfstekers en VVV-gidsen zal de kandidaten beoordelen. De winnaar gaat naar huis met de Meest Talentvolle Turfstekers-wisselbeker en een overnachting voor twee personen bij B&B De Turffabriek, een bierpakket en lunch voor twee personen bij het Toon Kortooms Park en een infopakket van VVV Deurne.

Zwarte goud
Ook worden er demonstraties gegeven en vertellen gidsen over de tijd dat er op de plek van het Toon Kortooms Park op grote schaal turf werd gewonnen, het hoogveen dat ook wel het zwarte goud werd genoemd. De strijd om de turfsteker-titel is eigenlijk al eerder begonnen met een online-quiz waarmee bonuspunten zijn te verdienen maar iedereen van jong tot oud kan op de wedstrijddag op zondag 3 oktober nog meedoen of komen kijken naar de turfsteker-strijd.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen