-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneCoronamaatregelen blijven ook na 25 september in Elkerliek ziekenhuis

Coronamaatregelen blijven ook na 25 september in Elkerliek ziekenhuis

In Nederland zijn er vanaf zaterdag 25 september verschillende versoepelingen die ingaan wat betreft de coronaregels. Onder andere het 1,5 meter afstand houden, is niet meer verplicht. Dat geldt niet binnen de gebouwen van het Elkerliek ziekenhuis in Deurne en Helmond waar de 1,5 meter afstand wel wordt aangehouden.

“Dit doen we om kwetsbare patiënten en onze medewerkers te beschermen. Is 1,5 meter afstand niet mogelijk bij het verlenen van zorg, dan zullen patiënt en zorgverlener een medisch mondneusmasker dragen”, meldt het ziekenhuis op hun website.

Mondneusmasker
De regels binnen het Elkerliek ziekenhuis blijven onder meer inhouden dat je bij voorkeur 1,5 meter afstand houdt en je bij binnenkomst je handen desinfecteert. Bezoekers en patiënten pakken bij de ingang een medisch mondneusmasker en dragen dit waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is in het contact met de medewerkers van het Elkerliek. Dat geldt ook in wachtruimtes, op verpleegafdelingen en bij contact binnen 1,5 meter met zorgverleners.

Spoedeisende Hulp
Als je een afspraak hebt en op dat moment last hebt van luchtwegklachten en/of koorts of in quarantaine bent vanwege corona, dan moet je thuis blijven en je afspraak zo mogelijk verzetten. Heb je corona-gerelateerde klachten en moet je toch dringend in het ziekenhuis zijn, meld je dan bij de ingang van de Spoedeisende Hulp waar je een medisch mondneusmasker krijgt.

Verder geldt het advies om zoveel mogelijk alleen naar een afspraak te komen. Als het echt niet anders kan, dan is maximaal één begeleider toegestaan. Er wordt bij het Elkerliek ziekenhuis niet gevraagd naar de corona check-app of een negatief testbewijs.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen