12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneOud glas in loodraam Sint Jozefkerk gerestaureerd

Oud glas in loodraam Sint Jozefkerk gerestaureerd

Het is alweer ruim een jaar geleden dat het 100 jaar bestaan van de Sint Jozefparochie werd herdacht. Hiervoor was een compleet programma in elkaar gezet, maar corona gooide helaas roet in het programma en diverse activiteiten moesten worden geannuleerd.

Op zaterdag 7 november 2020 was er wel een speciale eucharistieviering bij gelegenheid van het 100 jaar bestaan van de kerk en parochie. Vanwege de coronaregels werden slechts 30 bezoekers toegelaten en was de mis verder online te volgen.

Glas in lood
Luc Naus en Leo Cuijpers van de organisatie 100 jaar Sint Jozefparochie overhandigden in deze speciale mis een cheque aan pastoor Paul Janssen, om een van de twee oude glas-in-lood-ramen van de Sint Jozefkerk te herstellen. In de Sint jozefkerk zijn namelijk achttien paneeltjes bewaard gebleven, van elk 50x 50 cm. Samen vormen ze twee grote gebrandschilderde ramen, die waarschijnlijk bij de bouw van de kerk in 1920 geplaatst zijn. Ze zijn in de jaren ’70 van de vorige eeuw verwijderd, maar gelukkig, zij het soms zwaar beschadigd, bewaard gebleven.

Overdracht
Op zaterdag 18 december 2021 mocht Lieke Leenders een gerestaureerd raam, bestaande uit negen panelen, overdragen aan pastoor Paul Janssen. De pastoor liet weten, namens de parochie, zeer blij te zijn het eerste compleet gerestaureerde raam in ontvangst te mogen nemen. Het raam is, samen met het nog niet gerestaureerde raam, in het kader van “Kerst in de Hei” te zien bij de kerstgroep in de kerk.

Foto: Leo Cuijpers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen