12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneOpnieuw 3 mega-orders Ebusco voor bussen in Berlijn, Frankfurt en Kopenhagen

Opnieuw 3 mega-orders Ebusco voor bussen in Berlijn, Frankfurt en Kopenhagen

De Deurnese busfabrikant Ebusco levert in één week tijd 12 elektrische 2.2-bussen aan vervoerder Transdev in Frankfurt en 13 stuks aan Nobina in Kopenhagen. Daarnaast heeft Ebusco deze week een contract getekend met Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) voor 90 Ebusco 2.2-bussen voor de stad Berlijn.

Vorig jaar leverde Ebusco hun eerste 12 bussen aan Frankfurt. Vanaf eind 2021 hebben deze bussen samen al bijna 1 miljoen kilometer gereden. De particulier vervoerder uit Duitsland gaat nu nog eens 12 Ebusco 2.2-bussen van 12 meter lang in gebruik nemen. Nobina uit Kopenhagen gaat met 13 van dezelfde 2.2-bussen rijden en er volgen nog drie bestellingen van de Deense vervoerder, waarmee het totaal op 79 bussen komt.

Grootste in Duitsland
De levering van de 90 bussen voor de stad Berlijn is gepland voor 2022. BVG, de grootste openbaar vervoerder in Duitsland, heeft in het contract een optie om nog eens 60 Ebusco 2.2 bussen te bestellen tot één jaar na de levering van de eerste bus. Ebusco is sinds 2017 actief op de Duitse markt en heeft al bussen rijden in grote Duitse steden als München, Bonn en Frankfurt.

Voortrekkersrol
Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “We zijn verheugd BVG als klant te mogen verwelkomen en geselecteerd te worden om bij te dragen aan de overgang van BVG naar een volledig zero-emissie busvloot. Als grootste openbaar vervoer operator speelt BVG een voortrekkersrol in de overgang van de Duitse openbaar vervoer markt naar klimaat neutrale oplossingen. We zijn er trots op dat BVG voor Ebusco heeft gekozen en we kijken er naar uit om een solide relatie op te bouwen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen