12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneOud ijzeractie Pompidom: ‘We hopen weer veel op te halen, zodat we...

Oud ijzeractie Pompidom: ‘We hopen weer veel op te halen, zodat we nog meer moois kunnen doen’

Met de inzameling van oud ijzer sprokkelt Charles Engelen elk jaar een extra zakcentje bij elkaar voor Pompidom SpeelGOED in de Zeilberg. Dat kan de winkel die hij samen met Ans van den Broek runt goed gebruiken, want alles wat ze in de winkel aanbieden is gratis. Daarom gaan ze zaterdag 4 mei van 09.00 tot 15.00 uur op pad in Deurne om oude ijzeren materialen in te zamelen.

“De opbrengst gaat eigenlijk helemaal naar onze gasten van Pompidom”, legt Charles uit. “Naast de subsidie van de gemeente kunnen wij het met de oud ijzeractie heel aardig aanvullen, zodat we nog meer moois kunnen doen in de winkel.” Naast gratis speelgoed voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, zijn er ook menstruatieproducten en verschillende soorten kleding te krijgen bij Charles en Ans.

“We hebben iets van 7.000 flyers in de brievenbussen gedaan in alle wijken. Dus we hopen komende zaterdag weer heel veel op te halen”, vertelt Engelen. “We nemen alles mee waar een stekker aan zit, zoals elektronica en witgoed, maar geen koelkasten en diepvriezers. Verder zijn ook lood, aluminium, RVS, kabels, accu’s, koper, messing, zink, printplaten, oude motoren, computers, fietsen en bed-spiralen welkom.”

Mensen die oud ijzer willen aanbieden, kunnen bellen of een WhatsApp sturen naar Charles via 06-48671900. Vermeld in het bericht of telefoontje je naam, adres en wat je die dag wil aanbieden. Voor grote partijen en adressen buiten Deurne wordt een speciale afhaalplanning gemaakt. Aanmelden kan tot en met woensdag 1 mei.

Het ijzer moet tijdens de ophaaldag worden klaargelegd op eigen oprit of pad, aan de straat is niet toegestaan. Je kunt het oud ijzer ook op zaterdag 4 mei zelf inleveren bij de familie Van Dijk aan de Voorpeelweg 17 in Deurne-Zeilberg.

Foto: Pompidom SpeelGOED

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen