Deurne
woensdag 15 mei 2024
Home- ZeilbergZSV doet weinig onder voor VV De Valk, maar verliest wel (2-0)

ZSV doet weinig onder voor VV De Valk, maar verliest wel (2-0)

Een zwaar tegenvallend De Valk pakte zondag effectief drie punten met de 2-0 overwinning in eigen huis en lijkt fluitend richting kampioenschap te kunnen gaan. ZSV gaat nog enkele zware potjes tegemoet, waaruit echt nog punten gepeurd zullen moeten worden om de nacompetitie te ontlopen. ZSV miste in Valkenswaard vaste doelman Leon Thijs, maar die kende in de persoon van Ward Driessens een prima vervanger.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Na bijna vijf minuten was er de eerste mogelijkheid voor ZSV. Stan van Helmond was de eerste die een schot op doel losliet. De bal verdween links langs de eerste paal achter het doel van de thuisploeg. ZSV kwam prima uit de startblokken met best wat dreiging, weliswaar gesteund door een stevige wind in de rug. Na tien minuten kreeg het al de tweede hoekschop te nemen, maar beide leverden niets op. Na bijna een kwartier juichte De Valk, maar de speler die de bal inkopte, stond duidelijk buitenspel.

‘Plakken’
Even later volgde er een korte belegering van het ZSV-doel die wat hachelijke situaties opleverde, maar geen doelpunt. De ZSV-doelman mist de lengte van een Leon Thijs, maar hij reageerde steeds heel alert. In de twintigste minuut bleef de bal te lang ‘plakken’ in het ZSV-strafschopgebied waar eerder geruimd moest worden. Uit een voorzet draaide een De Valk-aanvaller de bal bij de tweede paal binnen: 1-0.

Na bijna een half uur was er een hoekschop voor ZSV, waarbij Thijs Bouwmans via de doelman op de lat kopte. De volgende hoekschop leek gevaar te kunnen stichten, maar er werd geen voet tegen de bal gezet. Vijf minuten later was er een sterk naar buitenspel riekende aanval van De Valk die niet door de ZSV-assistent afgevlagd werd. Het schot dat daarna volgde, ging maar net over. ZSV voetbalde eigenlijk prima mee deze eerste helft, maar was niet echt doelgericht. De ruststand bleef bij de 1-0.

Rode kaart
Het duurde een kwartier in de tweede helft voordat er wat te noteren viel. Een prima uitbraak over rechts, waarbij Stan van Helmond de eerste verdediger simpel uitspeelde en een goeie voorzet gaf. Zwaar gehinderd kreeg Davy Althuizen de bal toch nog richting de Valkenswaards doel. Nog in dezelfde minuut kon Althuizen inrukken na een overdreven rode kaart. Hij tikte zijn tegenstander die de bal goed afschermde inderdaad van achteren aan, maar het excuus was al geaccepteerd, toen de onverwachte rode kaart volgde.

Met nog een kwartier op de klok en vier wissels werd het een alles of niets spelbeeld van ZSV-kant. De Valk speelde angstig, wat leidde tot onzekerheid. Maar dan werd er toch te veel ruimte weggegeven en in de laatste minuut van de officiële speeltijd werd de 2-0 binnengeschoven. Van overtuiging was echt geen sprake bij de thuisploeg, die toch richting kampioenschap lijkt te gaan.

Voor ZSV geldt dat het Davy Althuizen waarschijnlijk de rest van het seizoen moet missen. Ook in de jacht op nog enkele punten. Op Tweede Pinksterdag gaan de geelzwarten op bezoek bij NWC en een week later ontvangen ze Geldrop.